Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce trebuie să ştii dacă vrei să vinzi ori să cumperi o maşină second hand. Înalta Curte a luat ieri o decizie foarte importantă

Ieri, judecătorii de la Curtea Supremă au luat o decizie foarte importantă pentru cei care au vândut sau vor să vândă o maşină second-hand.

de Redactia Observator

la 06.03.2018 , 13:13

Ieri, judecătorii de la Curtea Supremă au luat o decizie foarte importantă pentru cei care au vândut sau vor să vândă o maşină second-hand.

De asemenea, hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie îi afectează şi pe cei care au cumpărat o maşină second-hand.

Astfel, potrivit deciziei magistraţilor de la ÎCCJ, în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă.

Articolul continuă după reclamă
Curtea Supremă a decis că fostul proprietar al maşinii nu mai poate fi amendat pentru lipsa rovinietei

Pe scurt, fostul proprietar al maşinii nu mai poate fi amendat pentru lipsa rovinietei.

Potrivit comunicatului ÎCCJ, colegiul de conducere al CA Cluj a sesizat completul cu problema că instanţele au interpretat diferit dispoziţiile legale în procese în care erau contestate amenzile aplicate de CNAIR pentru lipsa rovinietei.

Ieri, în dosarul în dosarul nr.2876/1/2017, Înalta Curte a admis recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj şi a stabilit că:

  • în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;
  • dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun.

Decizia Curţii Supreme este obligatorie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Ce trebuie să ştii dacă vrei să vinzi ori să cumperi o maşină second hand. Înalta Curte a luat ieri o decizie foarte importantă