Antena Meniu Search
x

Ce vaccin e disponibil în fiecare centru de imunizare. Harta cu datele actualizate în timp real

Românii pot afla în timp real informațiile publice referitoare la numărul de locuri disponibile, dar şi ce tip de vaccin este disponibil în centrele de vaccinare.

de Monica Palade

la 15.03.2021, 13:10

Ce vaccin e disponibil în fiecare centru de imunizare. Harta cu datele actualizate în timp real
  • Platforma http://vaccin.live prezintă aproape în timp real informațiile publice referitoare la numărul de locuri disponibile
  • Site-ul furnizează și informații cu privire la tipul de vaccin disponibil în centrele de imunizare

Astfel, platforma http://vaccin.live prezintă aproape în timp real informațiile publice referitoare la numărul de locuri disponibile, dar şi ce tip de vaccin este disponibil în centrele de imunizare. Datele sunt actualizate constant.

În fiecare judeţ, apar centrele de vaccinare, dar şi vaccinul disponibil. Judeţele marcate cu roşu închis nu mai au vaccin disponibil, în timp ce cele verzi au mult mai multe doze valabile. Capitala și 17 județe apăreau, luni dimineață, fără programări disponibile la vaccinarea anti-COVID, potrivit datelor de pe platforma națională de vaccinare.

Platforma a fost dezvoltată de un grup de sibieni, iar datele sunt actualizate în timp real. Totodată, ca să fie şi mai util utilizatorilor sunt împărţite şi pe categorii: boli cronice sau în domenii esenţiale, peste 65 de ani (grad ridicat de risc), populaţia generală. 

A început etapa a treia de vaccinare

România a intrat, de astăzi, 15 martie 2021, în etapa a treia a campaniei de vacccinare anti-Covid, deschisă pentru populaţia gen

erală. Prioritate vor avea bătrânii, bolnavii, persoanele cu dizabilităţi şi angajaţii din domenii esenţiale.

Oamenii se pot înscrie online pentru vaccinare, pe platforma națională, sau prin intermediul call-center-ului. Duminică seară, platforma a fost blocată din cauza unui "update important al aplicației de programare la vaccinare pentru implementarea listelor de așteptare".

De la ora 9:00, se deschid succesiv listele de aşteptare pe judeţe, însă CNCAV a avertizat că platforma online de programare a fost updatată şi ar putea să funcționeze cu întârzieri, din cauza perioadelor de mentenanţă.

41.145 s-au programat până la 12.30

În cursul zilei de 15 martie a.c., până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare.

Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare.

Precizăm că în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului. Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Ce vaccin e disponibil în fiecare centru de imunizare. Harta cu datele actualizate în timp real