Antena Meniu Search
x

Video Judecătorii au amânat decizia în cazul celor doi foşti angajaţi ISU Prahova în dosarul Ferma Dacilor

Incendiu la Ferma Dacilor. După tragedia de la Ferma Dacilor, în care opt vieţi au fost curmate, astăzi Tribunalul Prahova urma să decidă dacă se va redeschide sau nu urmărirea penală pe numele a doi foşti angajaţi ISU Prahova. Solicitarea a fost făcută de procurorii DNA, după ce s-a stabilit că încă din anul 2019, aceştia au trecut cu vederea mai multe nereguli în timpul controalelor de la Ferma Dacilor. Magistraţii au amânat însă, joi, luarea unei decizii.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 11.01.2024, 11:00

Vezi și

Şedinţa era programată să înceapă la ora 10, iar magistraţii de la Tribunalul Prahova urmau să decidă dacă se va reîncepe urmărirea penală pe numele a doi angajaţi ISU Prahova.

Au închis ochii la mai multe nereguli

Vorbim despre Cristina Chelba care în urma scandalului început în anul 2019 a fost avansată, dar şi despre Dumitru Elisei Tiberiu, care între timp şi-a dat demisia, dar şi-a deschis o firmă care în acest moment are peste 20 de contracte cu Statul Român. Potrivit anchetatorilor care au instrumentat cazul din anul 2019, angajaţii ISU Prahova, care se ocupau de controale inclusiv la Ferma Dacilor.

Au închis ochii la mai multe nereguli, ba chiar spunea şeful DSU, Raed Arafat, conducerea de la acea vreme făcea şi stabilea controalele în mod preferenţial. În 2019, DNA a deschis dosarul în care au fost cercetate mai multe persoane din ISU Prahova, însă la jumătatea acestui an. Toţi cei suspecţi au primit deciziile de clasare.

În urma incendiului care a izbucnit a doua zi de Crăciun la Ferma Dacilor, actuala conducere a DNA a solicitat redeschiderea dosarului pentru că, spun anchetatorii, tragedia putea fii prevenită dacă atunci când trebuia şi atunci când s-au făcut controalele, toate regulile ar fi fost respectate, şi dacă se respecta şi decizia din anul 2019 privind încetarea activităţii la pensiunea Ferma Dacilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Judecătorii au amânat decizia în cazul celor doi foşti angajaţi ISU Prahova în dosarul Ferma Dacilor