Antena Meniu Search
x

Video Cel mai frumos cocoş din Europa este un pintenat din România. Cât costă un astfel de exemplar

Cel mai frumos cocoş din Europa este un pintenat din România. Penele negre, creasta de un roşu aprins şi atitudinea de vedetă au impresionat juriul campionatului european din Franţa.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 07.11.2023, 21:11

Vezi și

Aşa îşi strigă triumful cel mai frumos cocoș din Europa! A eclipsat peste 6.000 de păsări din Europa la camionatul organizat în orașul francez Mulhouse, din Alsacia. Pintenatul campion poate ajunge la o greutate de 5 kilograme, de două ori mai mult, aproape, decât confraţii lui obişnuiţi. "Punctele tari ale acestui cocoş au fost stabilite prin poziţia lui, forma, penele, iar la ce m-a depunctat domnul arbitru au fost aceste pete mici de violet din pene", a declarat Radu Tuștean.

Cocoşul este din rasa britanică Oprington. Un exemplar costă între 80 şi 120 de euro

Cocoşul este din rasa britanică Oprington. Un exemplar costă între 80 şi 120 de euro. A impresionat juriul cu penajul lui negru cu reflexii mov. Proprietarul a plecat cu el la concurs în Franta tocmai din comuna Margina, din Timiș. De 5 ani Radu Tuştean creste păsări de rasă, iar acum pasiunea i-a adus premiul cel mare. Cocoşul românesc şi-a câştigat doar renumele, pentru că premiul nu a constat în bani. Cu toate astea, pentru competiţie, proprietarul a investit mult.

"Pregătirea înseamnă foarte multă muncă, pasărea trebuie sa stea pe boxa. Înainte de expoziţie, pasărea trebuie spălată, aranjată", a declarat Radu Tuștean. Pregătirea pentru expoziţie începe la spa. Adică un duş ca la carte şi styling cu feonul pentru volum. Urmează manichiura şi pilitul ciocului, iar ca să lucească, bărbiţa este bine hidratată cu ulei. Proprietarul cocoşului creşte multe păsări ăini de rasă - valorează peste 5.000 de euro în total. Acum, Radu Tuştean va începe pregătirile cu o altă găină, pe care vrea să o facă vedetă internaţională.

"Următorul care va fi găina de auriu. Orpington auriu, la noi în ţară sunt foarte puţini crescători, dintre care unul îl am la mine în asociaţie", a declarat Radu Tuștean. Deşi este campion european la frumuseţe, cocoşul din Timiş nu are nume. Şi nici rival, se laudă stăpânul lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cel mai frumos cocoş din Europa este un pintenat din România. Cât costă un astfel de exemplar