Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare exercițiu NATO cu blindate, la baza militară Cincu. Participă 1000 de soldaţi români și americani

Sunt exerciţii militare de amploare în poligonul de instrucţie de la Cincu, acolo unde au ajuns peste 1.000 de militari români şi americani dotaţi cu cele mai moderne mijloace tehnice şi de luptă. Exerciţiul este organizat după un scenariul fictiv ce presupune mai multe atacuri externe venite din partea Rusiei.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 09.11.2022, 14:33

Vezi și

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: "Vorbim despre unul dintre cele mai importante exerciții militare desfășurate aici la baza militară de la Cincu, al doilea poligon ca mărime din România. Aici au venit în urmă cu o săptămână nu mai puțin de 1.200 de militari, soldați americani și români. O bună parte dintre militarii din Statele Unite au fost trimiși de la baza de la Mihail Kogălniceanu. Discutăm despre aproximativ 400 de mijloace de luptă: transportoare, tancuri, pentru că astăzi vor avea loc și trageri cu blindate grele. În plus, vor fi câteva transportoare Piranha V care aparțin armatei române. Este un exercițiu comun extrem de important care se desfășoară pe perioada a două săptămâni aici, la baza de la Cincu, la doar câțiva pași de baza grupului de luptă NATO în care se află aproximativ 500 de soldați francezi."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cel mai mare exercițiu NATO cu blindate, la baza militară Cincu. Participă 1000 de soldaţi români și americani