Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare festival medieval din ţară, la Suceava: peste 500 de cavaleri şi domniţe au făcut spectacol în tot oraşul

Plaiurile Bucovinei s-au întors în timp. La Suceava a început cel mai mare eveniment medieval din ţară. Peste 500 de cavaleri şi domniţe au făcut spectacol în tot oraşul. Mii de locuitori au luat şi ei parte la cea mai mare paradă din Europa Centrală şi de Est, iar ziua cetatea de Scaun a Sucevei a pregătit pentru vizitatori zeci de ateliere şi activităţi ca pe vremuri.

de Angela Bertea

la 18.08.2023, 21:47

Vezi și

Aşa a început, aseară, cel mai mare festival medieval din ţară. Mii de suceveni se întorc cu câteva secole în urmă în acest weekend. Străzile oraşului s-au transformat în alei pentru domniţe şi cavaleri, iar locul autoturismelor a fost luat de caii împodobiţi de sărbătoare. Traseul parcurs a fost de aproape 7 km, iar mii de suceveni au ieşit în stradă pentru a-i admira pe cavaleri şi domniţe. Foarte mulţi suceveni au însoţit parada până la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Un bilet de acces costă 16 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru elevi şi studenţi

"Vorbim de taberele militare, sunt diverse epoci, de la secolul 12 până la secolul 17. Sunt pentru prima dată, spre exemplu, prezenţi slovacii cu îmbrăcăminte bizantină", a declarat Constantin Ursu, director general Muzeul Naţional al Bucovinei. Festivalul este unul internaţional. Aşa că anul acesta la el participă şi 40 de trupe din şapte ţări, printre care Turcia, Slovacia, Bulgaria şi Ucraina.

Ca în poveşti, petrecerea ţine patru zile şi patru nopţi. Deşi au cântat mult după lăsarea întunericului, participanţii nici nu au aşteptat să se crape bine de ziuă şi au luat-o de la capăt. În interiorul Cetăţii de Scaun a Sucevei, zeci de tabere au fost instalate, iar vizitatorii pot până duminică să participe inclusiv la atelierele medievale. Festivalul este la a 15-a ediţie. Un bilet de acces costă 16 lei pentru adulţi şi patru lei pentru elevi şi studenţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cel mai mare festival medieval din ţară, la Suceava: peste 500 de cavaleri şi domniţe au făcut spectacol în tot oraşul