Antena Meniu Search
x

Centrul Chinologic din Sibiu, locul unde câinii poliţişti îşi încep cariera

Este o promoţie gălăgioasă, dar plină de elevi inteligenţi. Asta susţin instructorii de la Centrul Chinologic din Sibiu.

Vezi și

Este o promoţie gălăgioasă, dar plină de elevi inteligenţi. Asta susţin instructorii de la Centrul Chinologic din Sibiu când vorbesc despre câinii pe care îi au în grijă. Înainte de a merge în misiune alături de poliţişti, patrupedele trebuie să treacă mai întâi pe la... grădiniţă. Îi aşteaptă apoi ani buni în serviciul comunităţii. Şi o pensie trăită alături de instructori.

Cei mai deştepţi câini poliţişti îşi încep cariera la Centrul Chinologic din Sibiu. De aici, câinii promovează şi sunt distribuiţi la diferite specializări. Unii sunt antrenaţi pentru misiuni de salvare, alţii, pentru a mirosi substanţe interzise ori pentru a găsi victime. Cariera poliţiştilor necuvântători este urmărită îndeaproape de primii lor profesori.

Aproape de pensie este şi Lida, o specialistă în găsirea victimelor, care îşi asistă instructorul de peste nouă ani. Eu am preluat-o şi de atunci suntem împreună, nedespărţiţi în orice misiune. Este o relaţie extraordinară, care se va încheia cu pensionarea, posibil, a amândoi odată.

Astfel de relaţii ţin în egală măsură de câine şi de instructor.

Însă dresajul este un exerciţiu continuu. Pentru a se păstra în formă, Lida este antrenată continuu. Jucăria ei preferată este impregnată cu miros uman şi îngropată în pădure. Astfel de exerciţii au ajutat-o, luna trecută, să găsească rămăşiţele unui bărbat dispărut. Pentru ciobănescul german mai urmează câţiva ani de carieră. Pensia şi-o va petrece alături de instructor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Centrul Chinologic din Sibiu, locul unde câinii poliţişti îşi încep cariera