Antena Meniu Search
x

Video Centura Tecuciului, proaspăt inaugurată, a fost reparată cu plăci de polistiren. Explicaţiile constructorului

După incidentul teribil din Neamţ, când un pod prăbuşit s-a dovedit a avea polistiren în anumite componente, iată că apare o situaţie similară la Tecuci. Centura, proaspăt inaugurată în urma cu 2 luni, deja are nevoie de reparaţii şi pe lângă asta, a fost folosit iarăşi polistiren. O demonstrează imaginile următoare. Constructorul se scuză şi spune că procedurile sunt normale şi legale.

de Redactia Observator

la 06.03.2023, 07:28

Vezi și

Cătălin Fieraru,reprezentant constructor: Avem două pasaje unde avem nişte dispozitive la rosturile de dilataţie. Dispozitive găsite un pic deranjate după perioada cu zăpada, unul la 0 km şi unul la 6 km. Unul nu l-am găsit deloc. 

Acum însă, remedierea se face folosind și polistiren. O arată și imaginile primite în care se văd muncitorii și plăcile de polistiren. Exact ca în cazul podului prăbușit din Neamț. Constructorul spune că e un procedeu legal. 

Cătălin Fieraru, reprezentant constructor: Procedural așa se face, asta e procedura de execuţie la rosturile de dilataţie. Ca să poţi pune obiectul din cauciuc trebuie să pui nişte mortar acolo, special. Ca să pui mortarul şi să nu îţi cadă în rostul ăla de 10 centimetri, pui polistierenul. Iar polistierenul rămâne acolo, da? 

La faţa locului, însă noi am găsit polistiren normal. 

Pe acelaşi subiect

Adrian Obreja, reporter Observator: În urma muncitorilor au rămas saci cu bucăți de moloz dar și polistirenul folosit la remedierea acestor rosturi de dilatație. 

Problemele par să fie mai vechi, chiar de la inaugurare. O spune beneficiarul, CNAIR. 

Alin Șerbănescu, CNAIR: Rezolvarea unor infiltrații apărute în zona rosturilor. Iar aceste reparaţ trebuie făcute până la finalul acestei luni. Fix acele rosturi la care se lucrează săptămâna asta. Fiind în perioada de garanție, constructorul lucrează pe banii lui. 

Pod reparat cu polistiren 

Totuşi polistirenul nu mai este indicat de folosit, o arată raportul de expertiză în cazul podului de la Neamţ. Cei care pot pica foarte uşor victime lucrărilor de mântuială sunt chiar şoferii, care se arată indignaţi că la doar două luni de la inaugurare centura are deja nevoie de reparaţii. 

Şoferiţă: Au fost făcute foarte bine. Da. Sunt ironică. V-ați dat seama că sunt ironică. 

Şofer: În urma cu 3 săptămâni nu erau. Acum am văzut pe banda asta și aici și la pod dincolo. Numai mântuială. 

Centura ocolitoare a Tecuciului a fost dată în circulație pe 28 decembrie 2022. Lucrările au început urma cu 10 ani, dar abia anul trecut au fost gata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Centura Tecuciului, proaspăt inaugurată, a fost reparată cu plăci de polistiren. Explicaţiile constructorului