Antena Meniu Search
x

Video "Cerem ajutor tuturor". Pacienta de 250 de kg refuzată la internare de mai multe spitale, din cauza greutății, a fost transferată la Botoșani

Cazul pacientei care cântăreşte 240 de kilograme şi care ar fi fost refuzată de mai multe spitale pentru internare a ajuns şi în atenţia ministrului Sănătăţii. Acesta promite...un proiect care să rezolve problema. Femeia de 59 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut, însă mai multe spitale au refuzat să o interneze pe motiv că nu au un pat special pentru pacienţii supraponderali. Un medic este anchetat disciplinar tocmai pentru că s-ar fi opus internării. Iar familia caută soluţii ca să trateze boala de bază.

de Redactia Observator

la 25.04.2023, 09:19

Vezi și

Cazul de la Botoşani îl determină pe ministrul Sănătăţii să se gândească la o soluţie pe termen lung pentru pacienţii cu obezitate morbidă, în condiţiile în care acum extrem de puţine unităţi medicale au resurse să trateze astfel de pacienţi. 

Alexnadru Rafila, ministrul Sănătăţii: Recunosc că nu a fost o problemă pe care să o aprofundăm, dar o să o aprofundăm şi o să avem o soluţie pentru pacienţii cu obezitate morbidă. Sau, dacă nu există paturi, nu sunt paturi, o să încercăm să rezolvăm printr-un proiect acest lucru.

A rămas în mașină timp de 5 ore, întinsă pe jos

Femeia a cerut ajutor după ce a căzut în casă, pe gresie, și s-a lovit la genunchi. A fost transportată la spitalul din Dorohoi cu autospeciala ISU pentru victime multiple, pentru că o targă dintr-o ambulanţă obişnuită nu ar fi putut să o susţină.

Pe acelaşi subiect

A rămas în mașină timp de 5 ore, întinsă pe jos, până când s-a decis să fie mutată de 12 oameni în camera de gardă, unde a fost pusă tot pe jos, pe două saltele.

Andries Valerian, manager spital municipal Dorohoi: Pacinta a fost internată în secţia chirurgie. Evoluţia medicală a fost foarte bună, supravegheată de aproape. Consultut interclinicii efectuate de toţi colegii care au fost implicaţi în caz. Cred că va trebui internată şi tratată într-o clinică specializată pentru obezitate morbidă. 

Familia pacientei cere disperată ajutorul 

Pentru asta însă ar trebui să ajungă la o clincă privată din Bucureşti, care tratează astfel de cazuri. Costul intervenţiei este de aproximativ 13.000 de euro, bani pe care familia nu-i are. 

Familia pacientei: Noi sperăm din tot sufeltul şi cerem ajutor tuturor celor care pot să ne ajute să ajungem la Bucureşti unde este singura unitate care poate să trata boala pe care o are dumneaei, adică obezitate morbidă. 

Medicul care ar fi avut o atitudine agresivă cu familia acesteia şi a refuzat să o trateze este cercetat disciplinar. Între timp, femeia a ajuns la Spitalul Judeţean din Botoşani, unde a rămas internată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Cerem ajutor tuturor". Pacienta de 250 de kg refuzată la internare de mai multe spitale, din cauza greutății, a fost transferată la Botoșani