Antena Meniu Search
x

Video "Nu pot să aduc salteaua de la mine de acasă". Dialog halucinant între medicii din Botoşani şi familia pacientei de 240 de kg, internată abia după 12 ore

Caz revoltător la Botoşani. Familia unei paciente acuză medicii că au refuzat să o trateze din cauza greutăţii şi i-au adresat cuvinte jignitoare. Pacienta a ajuns la spital, după ce a căzut şi s-a lovit la genunchi. Abia după 12 ore a fost internată. Doctorii spun că femeia cântăreşte aproximativ 240 de kilograme şi nu există paturi care să îi susţină greutatea. Managerul spitalului condamnă atitudinea doctorilor şi a demarat o anchetă. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 23.04.2023, 09:23

Vezi și

Discuție familie - medic de gardă:

- Acasă nu v-aţi ocupat de ea şi acum faceţi mofturi la spital. 

- Doamna doctor, nu este vorba că nu ne-am ocupat acasă. 

- Semnaţi că moare sau ce? Sa o iau acasă că moare?

Pe acelaşi subiect

- Nu moare acum, când o să dea Domnul! 

Aşa s-au purtat discuţiile între medicii de la Urgenţe din Dorohoi şi rudele pacientei. Femeia de 59 de ani suferă de obezitate morbidă şi acuza dureri de picior după ce a căzut în casă. Pentru că nu putea fi urcată în salvare, a fost dusă la spital cu o autospecială SMURD a pompierilor. Apropiaţii bolnavei acuză medicii că au refuzat să o trateze din cauza greutăţii. 

Cumnata femeii: Când am ajuns la spital, doamna doctor nici n-a venit s-o vadă. Nici măcar s-o consulte, absolut nimic. La un moment dat, a venit pe hol şi-mi spune: doamnă, ne pare rău, nu avem ce să-i mai facem, trebuia adusă mai de mult.

Alte spitale din zonă ar fi refuzat să o primească. 

Fiul femeii: Ei au zis că nu are ce să facă aici, du-o acasă. Zic, eu acasă n-o duc. Eu am adus-o la spital, trebuie să rămână la spital. I-a făcut nişte poze, a sunat la Botoşani, la Iaşi. Nu poate s-o primească nimeni. Motivul - că nu sunt paturi.

Pacienta a fost ţinută patru ore în autospeciala pompierilor, în curtea spitalului

Discuție familie - medic de gardă:

Am sunat de trei ori, nu o ia nimeni! 

- De ce nu o ia? 

- Pentru că nu au posibilităţi să aibă grijă de ea. 

- Dar nu există aşa ceva, doamna doctor! 

- Dacă nu are, nu o primeşte nimeni! Nici Arafat! 

Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, aflat la 150 de kilometri de Dorohoi, internează frecvent pacienţi cu obezitate morbidă.

Valerian Andrieş, manager spital Dorohoi: S-a tentat transferul la Spitalul Judeţean Botoşani şi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Suceava, lucru care nu s-a putut realiza. 

Abia după 12 ore, femeia care cântăreşte aproximativ 240 de kilograme a fost internată în spital

A fost ţinută pe mai multe saltele până când medicii au improvizat un pat care să îi susţină greutatea.

Discuţie familie - medic de gardă:

- Eu nu pot să aduc salteaua de la mine de acasă. 

- Dar nu este vorba de saltea.

- Şi nici pat nu am pentru greutate. 

- Este vorba că trebuie să o trimiteţi undeva unde există condiţii. 

Valerian Andrieş, manager spital Dorohoi: Problema majoră care s-a pus la dumneaei, din cauza greutății de peste 200 de kilograme, a fost în privinţa investigaţiilor radiologice şi CT-ul, care nu au putut fi efectuate în spitalul nostru, deşi ambele aparate sunt funcţionale. 

Managerul spitalului a demerat o anchetă pentru a verifica modul în care s-au purtat doctorii cu bolnava. "Am discutat personal cu familia, parţial le dau dreptate apropo de comportamentul unei colege", a precizat el.

Pacienta se află în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii amănunţite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Evenimente » "Nu pot să aduc salteaua de la mine de acasă". Dialog halucinant între medicii din Botoşani şi familia pacientei de 240 de kg, internată abia după 12 ore