Antena Meniu Search
x

Video Obezitatea ar putea fi recunoscută ca afecţiune cronică. Peste 4 milioane de persoane din România suferă de boala secolului 21

Obezitatea ar putea fi recunoscută ca boală cronică în ţara noastră. Este solicitarea făcută de cele mai importante societăţi medicale cu competenţe în domeniu, dar şi de asociațiile de pacienţi. Iar datele pe care se bazează sunt cele mai sumbre de până acum. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 26.05.2022, 08:32

Vezi și

De ani de zile obezitatea afectează tot mai mulţi oameni, iar în pandemie a înregistrat o evoluţie galopantă, spun medicii.

La nivel mondial sunt 800 de milioane de oameni care trăiesc cu obezitate, iar la copii se estimează că va creşte cu 60% până în 2030.

În România, peste 4 milioane de oameni suferă de obezitate 

Şi nici în ţara noastră datele nu arată bine: vorbim de un procent de 31.4% din populaţie care suferă de obezitate -  adică peste 4 milioane de persoane. Asta în timp ce, altă treime dintre români sunt supraponderali.

Pe acelaşi subiect

În următorii 8 ani, specialiştii cred că vom avea aproape 500 de mii de copii afectaţi de obezitate. 

Şi mai grav este că oamenii nu sunt conştienţi sau nu recunosc că au o problemă, mai spun medicii. Doar 1 din 4 români din mediul urban care se confruntă cu obezitatea sunt conştienţi de acest lucru.

Tocmai de aceea, problema ar trebui privită ca o boală cronică şi abordată ca atare. Asta înseamnă campanii de prevenţie, informare şi conştientizare şi un efort comun de combatere a acestui fenomen care la nivel global va ajunge să coste omenirea peste 1 trilion de dolari până în 2025.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Obezitatea ar putea fi recunoscută ca afecţiune cronică. Peste 4 milioane de persoane din România suferă de boala secolului 21