Antena Meniu Search
x

Ceremonie de Ziua Drapelului Naţional. “Pe măsură ce România se modernizează, drapelul și culorile sale intră mai profund în ființa și în sufletul nostru”

Drapelul național al României a fost înălțat în Piața Tricolorului din București, în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și ministrul de Interne, Petre Tobă.

Drapelul național al României a fost înălțat în Piața Tricolorului din București, în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și ministrul de Interne, Petre Tobă.

În cadrul ceremoniei, care a fost organizată de Ministerul Apărării Naționale, Instituția Prefectului Municipiului București și Primăria Capitalei, drapelul a fost adus în piață de militari din cadrul Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul” și a fost binecuvântat de un preot militar. Evenimentul a culminat cu ridicarea pe catarg a Tricolorului, în acordurile Imnului național.

“Drapelul tricolor, ca însemn național, ne vine de la Revoluția Pașoptistă, iar Ziua Drapelului Național, care a fost reinstituită în 1998, aduce cu tărie în centru acest important simbol național, simbolul a tot ceea ce este mai de preț din ce am moștenit de la înaintașii noștri — și anume România în cadrele ei suverane, independente, de integritate teritorială și unitate națională. Eu cred, în această zi, că pe măsură ce România se întărește, pe măsură ce se dezvoltă și se modernizează din ce în ce mai puternic, în același fel, cu aceeași intensitate, și drapelul și culorile sale intră mai profund în ființa și în sufletul nostru”, a afirmat ministrul Apărării, Mihnea Motoc, la finalul ceremoniei.

La rândul său, ministrul de Interne, Petre Tobă, a afirmat că 26 iunie este o zi importantă pentru România.

“Este foarte important că și cu această ocazie Ministerul Apărării, Ministerul de Interne au fost alături și ne bucurăm și de faptul că au fost prezenți mulți bucureșteni. Am văzut și mulți turiști. Este o zi importantă pentru România și mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi”, a spus Tobă.

Militarii Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul” au defilat și au prezentat un exercițiu de mânuire a armamentului, iar Muzica Reprezentativă a MApN a susținut în final un concert de cântece ostășești.

La acest eveniment au participat reprezentanți ai unor instituții civile, militare și religioase, atașați militari străini acreditați la București, militari veterani, răniți și urmașii personalului armatei decedat în acțiuni militare, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere.

Pentru buna desfășurare a ceremoniei, efective ale Ministerului Afacerilor Interne — Poliție, Jandarmerie, Pompieri — au asigurat măsuri pentru menținerea ordinii publice și fluența circulației, conform competențelor legale.

sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Ceremonie de Ziua Drapelului Naţional. “Pe măsură ce România se modernizează, drapelul și culorile sale intră mai profund în ființa și în sufletul nostru”