Antena Meniu Search
x

CFR intră în grevă de luni. Angajații Metrorex și TAROM amenință că-și vor suspenda activitatea din cauza măsurilor Guvernului

Măsurile Guvernului ameninţă să paralizeze transportul de toate tipurile: aerian, subteran şi feroviar. CFR intră în grevă de luni când doar unul din trei trenuri va mai circula. Iar angajaţii Metrorex au pichetat ieri sediul Executivului şi au ameninţat că opresc circulația în subteran.   

de Redactia Observator

la 24.11.2023, 08:37

Vezi și

Sindicaliștii spun că în urma măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare adoptate de Guvern, salariile angajaților vor scădea, mai exact aceștia nu vor mai primi unele sporuri și nici vouchere de vacanță, dacă au venituri peste 8000 de lei.

Asta ar însemna discriminare, spun sindicaliștii, iar cei cu funcții de conducere vor avea salariile plafonate. Prin lege se va elimina și funcția de șef birou. Angajații Metrorex au protestat joi, în Piață Victoriei din Capitală și au amenințat cu greva, însă nu au precizat o dată anume.

​Nemulțumirea a fost și în ceea ce privește nouă lege a pensiilor, adoptată de Guvern. Și Tarom anunță greva pe dată de 1 Decembrie de Ziua Națională timp de două ore, aeronavele vor fi la sol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » CFR intră în grevă de luni. Angajații Metrorex și TAROM amenință că-și vor suspenda activitatea din cauza măsurilor Guvernului