Antena Meniu Search
x

Video CFR retrage din circulaţie toate locomotivele similare cu cea implicată în accidentul mortal din Galaţi

CFR retrage temporar din circulaţie toate locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi.

de Redactia Observator

la 31.03.2023, 20:17

Vezi și

CFR anunţă, vineri, că retrage din circulaţie toate locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi. Decizia intră în vigoare imediat, relatează news.ro.

"Având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), CFR Călători a retras temporar din circulaţie, cu dată imediată, locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, în data de 25.03.2023", a anunţat CFR.

Compania a precizat că, suplimentar, ca măsură de siguranţă a circulaţiei trenurilor, va proceda, prin intermediul unei entităţi independente abilitate, la expertizarea soluţiei tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, retrase temporar. "Pentru CFR Călători este prioritară siguranţa circulaţiei trenurilor, asigurarea securităţii pasagerilor şi a salariaţilor săi", a mai precizat companmia.

O persoană a murit şi trei au fost rănite, într-un accident feroviar care a avut loc, în 25 martie, în Gara Galaţi. O locomotivă a intrat cu 75 de kilometri la oră într-un tren de călători. Conductorul trenului, o femeie de 53 de ani, a murit. Şeful de tren, mecanicul şi un călător sunt răniţi. Impactul s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni tehnice la sistemul de accelerare. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, ulterior, că locomotive implicate în accident ieşise din revizie în dimineaţa aceleiaşi zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » CFR retrage din circulaţie toate locomotivele similare cu cea implicată în accidentul mortal din Galaţi