Antena Meniu Search
x

Video Locomotiva implicată în accidentul mortal din Galaţi trecuse de revizie cu doar câteva ore înainte. Ministrul Transporturilor vrea verificări la toate garniturile

Toate locomotivele din ţară, similare garniturii care a provocat tragedia de la Galaţi, vor fi verificate. Este anunţul CFR după ce un conductor de tren a murit, iar alţi 3 oameni au fost răniţi în timp ce o locomotivă a intrat glonţ într-un tren de călători. Accidentul ar fi avut loc din cauza unei defecţiuni tehnice la sistemul de accelerare. Şi... culmea, trecuse de revizie chiar cu câteva ore înainte de tragedie, după cum spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 27.03.2023, 17:37

Vezi și

În urmă cu puţin timp s-a terminat conferinţa de presă de la Ministerul Transporturilor, unde Sorin Grindeanu a ieşit prima dată după ce a avut loc acest incident cu explicaţii. A început conferinţa prin a-şi prezenta condoleanţele faţă de familia conductorului de tren, femeia care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului de la Galaţi.

A trecut testul cu câteva ore înainte

De altfel, sindicaliştii spun că de vină pentru acest accident ar fi sistemul de acceleraţie al trenului, vorbim despre acel graduator, practic se cere o verificare a tuturor instalaţiilor aflate pe locomotivele care circulă în momentul de faţă.

De altfel, întregul parc este vechi şi de peste 40 de ani, însă sunt locomotive vechi şi de 87 de ani. În lipsa unor investiţii, spun sindicaliştii, se explica astfel de incidente, însă rămâne de văzut care sunt concluziile anchetei penale deschise în acest caz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Locomotiva implicată în accidentul mortal din Galaţi trecuse de revizie cu doar câteva ore înainte. Ministrul Transporturilor vrea verificări la toate garniturile