Antena Meniu Search
x

Chiar sub nasul ruşilor: Ample aplicaţii navale NATO în apele româneşti

Peste 1.500 de militari au participă, în Marea Neagră, la un exerciţiu multinaţional. Iau parte nave militare româneşti, dar şi din Polonia, Spania, Turcia, Germania,Bulgaria.

Peste 1.500 de militari au participă, în Marea Neagră, la un exerciţiu multinaţional. Iau parte nave militare româneşti, dar şi din Polonia, Spania, Turcia, Germania.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, peste 1.500 de militari participă, în perioada 5-13 martie, la Exerciţiul Mulitinaţional "Poseidon 2017", în apele teritoriale româneşti şi în apele internaţionale din partea vestică a Mării Negre.

GALERIE FOTO: Ample exerciţii navale NATO în apele româneşti

Pe acelaşi subiect

"Centrul de Coordonare a Exerciţiilor în Marea Neagră va conduce exerciţiul la care vor participa 17 nave militare, un elicopter Puma Naval şi două ambarcaţiuni rapide pentru scafandri. De asemenea, pentru crearea unui mediu de luptă cât mai complex, pe parcursul exerciţiului se vor mai alătura şi două avioane MiG 21 LanceR şi o navă a Gărzii de Coastă", se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

CITEŞTE ŞI: SE SCHIMBĂ VREMEA în România! Anunţ de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi. Unde revin NINSORILE

În cursul dimineţii a fost o adevărată desfăşurare de forţe în Marea Neagră. Navele din Polonia, Spania, Turcia, Germania şi Bulgaria au ieşit în larg alături de cea mai modernă navă hidrografică a forţelor navale române.  Nava „Căpitan-comandor Alexandru Cătăneanu" a parcurs un proces de modernizare complex timp de doia ani şi dispune acum de tehnică de ultimă generaţie în ceea ce priveşte cercetarea marină şi oceanografică. Aici este inclus sistemul multifascicol de cercetare hidrografică marină sau senzorii tractabili de cercetare hidrografică şi oceanografică.

CITEŞTE ŞI: Jocul online BALENA ALBASTRĂ face noi victime! Doi adolescenţi s-au SINUCIS, aruncându-se de pe un bloc cu 18 etaje din Chișinău

Acesta este cel de-al doilea exerciţiu multinaţional organizat de Forţele Navale Române, de la începutul acestui an, primul având loc la începutul lunii februarie, tot în Marea Neagră. La acesta au participat 2.800 de militari din Bulgaria, Canada, Grecia, România, Spania, SUA, Turcia şi Ucraina, care au pus în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva ameninţărilor aeriene, submarine şi de suprafaţă, într-un raion estic din Bazinul Mării Negre, de aproximativ 80.000 de kilometri pătraţi.

SURSA: News.ro, Observator

CITEŞTE ŞI: Cele mai populare POZIŢII SEXUALE în diferite ţări ale lumii. Ce preferă românii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Chiar sub nasul ruşilor: Ample aplicaţii navale NATO în apele româneşti