Antena Meniu Search
x

Viaţa la sat: Care sunt problemele MAJORE cu care se confruntă COPIII din mediul rural

Rezultatele şcolare slabe, o nutriţie inadecvată şi riscuri de sănătate sunt problemele majore ale copiilor români din mediul rural, relevă studiul "Bunăstarea copilului din mediul rural, 2016", lansat joi de World Vision România.

Rezultatele şcolare slabe, o nutriţie inadecvată şi riscuri de sănătate sunt problemele majore ale copiilor români din mediul rural, relevă studiul "Bunăstarea copilului din mediul rural, 2016", lansat joi de World Vision România.

Datele cercetării au fost culese din şase judeţe - Vaslui, Ialomiţa, Cluj, Dolj, Olt, Vâlcea - şi au cuprins 2.200 de gospodării cu copii din mediul rural.

Daniela Buzducea, director executiv World Vision România, a precizat că studiul este unul "tradiţional, aflat la a treia ediţie" şi de aceea se poate arăta care este evoluţia comparativ cu anii precedenţi privind bunăstarea copiilor care trăiesc în mediul rural.

"Constatăm că evoluţiile sunt în general pozitive (...). A crescut numărul gospodăriilor care au venituri din salarii, ceea ce determină o creştere a indicatorilor economici, a nivelului de trai, dar este interesant că această creştere nu rezultă imediat într-o creştere a bunăstării copiilor. Vedem că din punct de vedere al educaţiei indicatorii continuă să se înrăutăţească, avem în continuare un procent de 2,4% copii care anual sunt retraşi de la şcoală, un procent în creştere faţă de ultimul raport făcut acum doi ani", a precizat Buzducea.

Pe acelaşi subiect

Citeşte şi: Ponta ŞOCHEAZĂ: Domnul Iohannis, dacă are curaj să zică ceva, o păţeşte şi el!

Ea a explicat că există în continuare copii afectaţi de vulnerabilităţi multiple, unii nu au două mese pe zi acasă.

"Avem circa 70% dintre copii cărora părinţii nu pot să le asigure alimentaţie de calitate, care să le ofere condiţiile normale de creştere şi dezvoltare. Avem în continuare copii care petrec mult timp muncind în propria gospodărie şi chiar 8% dintre ei care muncesc în gospodării ale vecinilor", a adăugat directorul World Vision România.

Recomandările studiului se referă la investiţii specifice în mediul rural, în activităţi care să îi vizeze pe copii, dotarea şcolilor, infrastructură.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Viaţa la sat: Care sunt problemele MAJORE cu care se confruntă COPIII din mediul rural