Antena Meniu Search
x

China sfidează SUA. 25 de avioane militare ale Beijingului au intrat în spațiul aerian al Taiwanului

Taiwanul a declarat că un număr record de avioane militare chineze au intrat luni în spațiul său aerian.

de Redactia Observator

la 14.04.2021, 15:22

Vezi și

Ministerul Apărării a declarat că 25 de avioane, inclusiv avioane de luptă și bombardiere cu capacitate nucleară, au intrat luni în așa-numita zonă de identificare a apărării aeriene (ADIZ), relatează BBC.

Aceasta este este cea mai mare incursiune din ultimul an și se produce sfidător după ce SUA au avertizat în legătură cu o „Chină din ce în ce mai agresivă”. Beijingul consideră Taiwanul o provincie separatistă, în timp Taiwanul democratic se consideră stat suveran.

Cea mai recentă misiune chineză a implicat 18 avioane de vânătoare, precum și patru bombardiere, care pot transporta arme nucleare, două avioane antisubmarin și un avion de cercetare, a spus Taiwan-ul.

Ministerul Apărării a adăugat că au trimis avioane de luptă pentru a avertiza avioanele chineze, în timp ce au fost desfășurate sisteme de rachete pentru a le monitoriza. În ultimele luni, China a efectuat zboruri regulate deasupra apelor internaționale dintre partea de sud a Taiwanului și insulele Pratas controlate de taiwanezi în Marea Chinei de Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » China sfidează SUA. 25 de avioane militare ale Beijingului au intrat în spațiul aerian al Taiwanului