Antena Meniu Search
x

Mai multe cimitire din ţară au fost vandalizate, iar astfel de atacuri s-au înmulțit în ultima vreme

Cazuri ciudate la care sunt rugaţi să intervină poliţiştii se repetă tot mai des în ultima perioadă.

Vezi și

Cazuri ciudate la care sunt rugaţi să intervină poliţiştii se repetă tot mai des în ultima perioadă. Agenţii sunt chemaţi în cimitire. Au găsit morminte vandalizate şi chiar cadavre profanate. Atacurile au loc noaptea, iar autorii încă nu au fost găsiţi. 

"Cu picioarele, o să vedeţi, jumătăţi de cruci de marmură, rupte în două. A noastră e de zeci de ani şi acum e trântită pe jos." Iar prin aceeaşi durere trec şi alte familii din Reşiţa. Zeci de localnici sunt revoltaţi, după ce mormintele celor dragi au fost vandalizate. Consideră vinovate mai multe familii de romi, care s-ar fi răzbunat pentru că le-au interzis să mai intre cu animalele în cimitir.

Printre cruci dărâmate şi morminte devastate, poliţiştii au început verificările. Autorităţile susţin că se confruntă cu un fenomen. În această lună, alte două cimitire din ţară au fost vandalizate. Unul este din Dâmboviţa. 

În Botoşani, aceeaşi situaţie. În niciul dintre cazuri, autorii nu au fost identificaţi.

Profanarea de morminte sau obiecte funerare se pedepseşte potrivit codului penal cu închisoare de la 3 luni la 2 ani iar dacă fapta este încadrată la distrugere, pedeapsa este una şi mai mare. Recent, un bărbat din Gorj a fost condamnat la 5 luni de închisoare după ce a distrus crucea de pe mormântul fostei sale soacre. 

În multe cazuri însă, autorii sunt minori şi scapă nepedepsiţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mai multe cimitire din ţară au fost vandalizate, iar astfel de atacuri s-au înmulțit în ultima vreme