Antena Meniu Search
x

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mers la oi

Petre Daea a fost astăzi în vizită, la "Ţurcana, regina munţilor". Ciobanii au coborât din Munţii Orăştie oile cele mai mândre ca să le arate ministrului.

Vezi și

Petre Daea a fost astăzi în vizită, la "Ţurcana, regina munţilor". Ciobanii au coborât din Munţii Orăştie oile cele mai mândre ca să le arate ministrului care le-ar fi vrut brand de ţară. Ministrul Agriculturii i-a lăudat pe oieri şi le-a promis că-i ajută să-şi vândă marfa. Iar lâna care va fi colectată după noul program ar putea ajunge material termo-izolant pentru construcţii.

Ciobanii din Munţii Orăştiei au coborât cele mai frumoase exemplare din rasa ţurcană ca să se laude cu ele în faţa Ministrului Agriculturii. Un fin cunoscător, care ar fi vrut oaia brand de ţară.

"Oaia merge cu capul în jos fiindcă îi este ruşine de ceea ce spun televiziunile despre ea", este cea mai recentă glumă pe seama ministrului. Iar astăzi, acesta le-a luat apărarea şi le-a promis ciobanilor că le va face viaţa mai uşoară. 

Ministrul le-a dat deja oierilor o mână de ajutor, prin "programul lâna". În loc să o arunce sau să-i dea foc, ciobanii o vând statului cu 1 leu kilogramul. Iar materia prima ar putea fi folosită chiar şi la izolarea clădirilor, a spus Petre Daea. Câinii de stână l-au lătrat pe ministru.

Iar dacă la Orăştie nu a apucat să mai încerce bunătăţile expuse de localnici, ieri Petre Daea a gustat viţelul la proţap, învârtit la târgul de la Iaşi. 

În trei zile, ministrul agriculturii a bătut drumurile patriei şi a poposit la trei sărbători ale toamnei. A degustat din toate, dar a luat şi la pachet, cu bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mers la oi