Antena Meniu Search
x

Cîmpeanu anunţă că 60.000 de angajaţi din învăţământ ar vrea să se vaccineze în următoarea săptămână. Se pregătesc centrele prioritare

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat că în scurt timp se va anunţa decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 22.02.2021, 16:38

Vezi și

Zeci de mii de angajaţi din învăţământ vor să se vaccineze

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: "Este de peste 200.000 de angajaţi ai sistemului de învăţământ această cifră, dintre aceştia 42.000 s-au vaccinat deja, se adaugă aproape 8.000 personalul din învăţământul superior medical care s-a vaccinat în calitate de personal medical deşi este şi cadru didactic în acelaşi timp, deci avem 50.000 de vaccinaţi. Se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile, deci vom ajunge la 110.000 cel mai probabil din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare"

Ministrul precizează că va fi anunţată şi decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: "În cursul acestei după amieze cel mai probabil se va anunţa decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ. Sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile"

Ministrul a precizat că  personalul auxiliar din creşe şi grădiniţe, cel care va fi la interfaţa directă cu copiii se va vaccina.

De asemenea, din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în prima fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Cîmpeanu anunţă că 60.000 de angajaţi din învăţământ ar vrea să se vaccineze în următoarea săptămână. Se pregătesc centrele prioritare