Antena Meniu Search
x

Cine era Aurelia Ion, medicul rezident care a murit "cu lacrimile înghețate pe obraji"

Tânăra care a murit în accidentul aviatic din Apuseni se numește Aurelia Ion şi era din București. Era studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din Capitală. Ea făcea practică la spitalul Fundeni și a plecat ca voluntar împreună cu echipa de transplant.

Vezi și

Se numea Aurelia Ion şi avea doar 23 de ani. Visul ei era să să devină medic militar şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni din capitală.

Era bucuroasă că avea ocazia să facă practică alături de cei mai buni specialişti. Dintre atâţia studenţi, medicul Radu Zamfir a ales-o pe ea să-i însoţească la prelevarea de organe.

A fost vorba de entuziasmul unui tânăr care a vrut să vadă cum se desfăşoară asemenea operaţie.

Tânăra era studentă în penultimul an la Institutul Medico-Militar din Bucureşti. Profesorii, dar şi colegii ei sunt devastaţi de teribila veste.

Medicina a pierdut o studentă eminentă, care şi-a dorit din copilăriei să practice profesia de medic şi mai târziu să îmbrace haina militară şi, ca drept, dovadă, se afla alături de cei mai buni medici din România în acest echipaj medical.

În urma accidentului aviatic, tânăra a mai trăit doar câteva ore. Coordonatorul zborului medical a încercat s-o readucă la viaţă.

Când a ajuns la spital, temperatura corpului ei coborâse până la 18 grade. Primele rezultate ale necropsiei arată că tânăra a murit din cauza stopului cardio-respirator și a traumatismelor suferite, agravate mortal de hipotermie.

Medicina a pierduto studentă eminentă (...) îşi dorea mult să ajungă medic militar, a spus cmdt. col. dr. Cuzino, unul dintre profesorii tinerei studente Aurelia Ion. 

 

Pe pagina de Facebook a fetei, se află un citat din Mahtma Gandhi: “Whatever you do will be insignificant, but it is very important that you do it”. ( Tot  ce vei face va fi nesemnificativ dar este foarte important să faci)

Tânăra nu era singură la părinţi. Ea mai avea 2 surori şi un frate. Una dintre fete era studentă la facultatea de artă iar cealaltă este plecată în Marea Britanie. 

foto: spynews.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cine era Aurelia Ion, medicul rezident care a murit "cu lacrimile înghețate pe obraji"