Antena Meniu Search
x

Video Cine este francezul găsit mort în Munţii Bucegi. Bărbatul şi-a pierdut viaţa pe cel mai periculos traseu montan din ţară

Un francez a fost găsit mort în Masivul Bucegi. Bărbatul, angajat al Ambasadei Franţei în România plecase în drumeţie de sâmbătă, iar de atunci nimeni nu a mai ştiut nimic de el. Echipe Salvamont din mai multe judeţe l-au căutat la sol, dar şi cu un elicopter, din aer. Cetăţeanul francez şi-a pierdut viaţa pe unul dintre cele mai periculoase trasee din ţară. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 31.10.2023, 21:00

Vezi și

Salvamontiştii au răscolit muntele în lung şi în lat, zi şi noapte. Angajatul de la ambasada Franţei în România a dispărut sâmbătă în Masivul Bucegi. Echipele Salvamont au luat în calcul două trasee posibile pe care s-ar fi putut aventura bărbatul. 

Bărbatul era obişnuit cu traseele montane dificile

Claudiu Loghin, reporter Observator: Turistul în vârstă de 58 de ani a fost căutat la sol de echipe ale formaţilor Salvamont din Buşteni, din Sinaia, din Râşnov, ale serviciilor Salvamont din judeţele Prahova şi Braşov. De asemenea, la căutări a participat şi un echipaj aerian SMURD. 

Pascal Bourgeois s-a născut în Franţa. Locuia, însă, în Bucureşti. Colegii de la Amasada Franţei spun că era într-o condiţie fizică bună, pasionat de munte şi obişnuit cu traseele dificile din ţara noastră. Acum, în miezul nopţii, nu a mai reuşit să ajungă în siguranţă la baza muntelui.  

Pe acelaşi subiect

A căzut în gol zeci de metri

Din păcate însă, traseul pe Jepii Mici, i-a fost fatal. Echipele Salvamont l-au găsit fără suflare. Căzuse zeci de metri în gol, până pe stânci. La trei zile de când a plecat în drumeţie, trupul bărbatului a fost coborât de pe munte. 

Albert Mihai Bogdan, Salvamont Buşteni: Acesta a căzut aproximativ 80 de metri din poteca văii Jepii Mici. Din cauză că l-a prins noaptea, fiind foarte multe frunze pe jos, umezeală, a alunecat. S-a intervenit pentru extragerea lui din vale şi a fost predat serviciului IML.

Traseul Jepii Mici este considerat una dintre cele mai dificile din Bucegi şi creează probleme până şi alpiniştilor experimentaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cine este francezul găsit mort în Munţii Bucegi. Bărbatul şi-a pierdut viaţa pe cel mai periculos traseu montan din ţară