Antena Meniu Search
x

Video IPS Teodosie s-a "înălţat" cu macaraua pentru a sfinţi crucile bisericii din Agigea. Arhiepiscopul Tomisului nu se află la prima căţărare

Când nu se urcă pe cisterne, se caţără pe acoperişuri. Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfinţitul Teodosie a folosit o macara cu nacelă pentru a sfinţi crucile de pe biserica din Agigea. Spune că alternativa era demontarea crucilor şi nu a vrut acest lucru. Înaltul prelat nu este la prima astfel de cascadorie. A mai urcat şi acum patru ani pe acoperişul unei biserici. A fost mustrat atunci de inspectorii teritoriali de Muncă. 

de Redactia Observator

la 05.12.2023, 18:21

Vezi și

Arhiepiscopul Tomisului îşi ia în serios titlul de înalt prea sfinţit. S-a înălţat până la nivelul turlei unei biserici din Agigea în nacela unei macarale pentru a binecuvânta crucile. Cu sufletul la gură, enoriaşii l-au privit cum oficiază ceremonia menţinându-şi un echilibru fragil.

Teodosie, arhiepiscop​: Amin! În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.

Arhiepiscopul Teodosie a explicat că nu avea altă variantă

Teodosie, arhiepiscop: Păi dacă nu s-au sfinţit crucile înainte? Să cobor crucile, să le urc din nou?

Pe acelaşi subiect

Arhiepiscopul spune că nu a avut nicio emoţie.

Teodosie, arhiepiscop: Cum să-mi fie teamă? M-am asigurat, am fost cu centură, cu toate... 

Nu e prima dată când Arhiepiscopul Tomisului ţine slujba la înălţime. În 2019, fără nacelă sau centură de siguranţă, s-a urcat pe acoperişul Mănăstirii Dervent, de Izvorul Tămăduirii. A intrat atunci în vizorul Inspectoratului Teritorial al Muncii care l-a atenţionat ca pe viitor să nu se mai pună pe sine ori pe alţii în pericol.

Marian Becheanu, ITM Constanţa: Fără o modalitate de protecţie ar fi generat... ar fi putut să genereze un accident în orice moment.

Preasfinţitul Teodosie nu se află la prima căţărare

Arhiepiscopul Teodosie s-a urcat şi pe cisterne de Bobotează, vegheat îndeaproape de diaconii săi. Slujbele au fost cu emoţie pentru enoriaşi.

În 2019, arhiepiscopul a fost chiar la un pas să cadă de pe cisterna cu apă sfinţită. 

Teodosie, arhiepiscop: Pentru mine nu este un efort, dar unii se mai miră că de ce urc aici.

Aceeaşi sărbătoare a adus si accidente. Anul trecut, înalt preasfinţitul Teodosie care are aproape 70 de ani s-a lovit cu capul de un butoi, după ce a alunecat. 

Iar în 2021, piciorul unui enoriaş i-a stat în cale.

Teodosie, arhiepiscop: Se mai întâmplă. M-am ferit de cineva.

Patriarhia Română l-a acuzat recent pe Teodosie de "lipsă de tact pastoral" şi "duh de indisciplină şi răzvrătire". Dojana nu se referă doar la apariţiile publice neconvenţionale ci şi la insistenţele acestuia ca Arhiepiscopia Tomisului să fie ridicată la rang de Mitropolie. Un lucru deja refuzat de conducerea Bisericii Ortodoxe Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » IPS Teodosie s-a "înălţat" cu macaraua pentru a sfinţi crucile bisericii din Agigea. Arhiepiscopul Tomisului nu se află la prima căţărare