Antena Meniu Search
x

Video Cine este Marius Ivan, milionarul mort pe munte pentru un selfie. Era poreclit "Gigantul" şi făcuse afaceri cu Gigi Becali

Unul din milionarii României s-a stins într-un accident stupid. A căzut într-o râpă pe munte în timp ce încerca să-şi facă un selfie. Marius Ivan avea 64 de ani, era fondatorul unui brand renumit de vopsea şi a făcut bani din imobiliare în zona de nord a Capitalei. Tragedia s-a petrecut la cota 1.400, într-o zonă populară pentru cei care vor să facă fotografii, dar extrem de periculoasă pentru că nu există parapete de protecţie.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 28.06.2023, 19:17

Vezi și

Marius Ivan a dispărut la finalul săptămânii trecute, iar apropiaţii care ştiau că a plecat la Sinaia au alertat salvamontiştii pentru că bărbatul nu mai răspundea la telefon. Forţele de intevenţie l-au găsit într o zonă greu accesibilă, iar poliţiştii au refăcut filmul tragediei.

Milionarul Marius Ivan a murit pentru o poză

Omul de afaceri a plecat cu maşina spre Cota 1400. A oprit pe marginea drumului, într-o parcare improvizată, la câteva sute de metri de complexul turistic, într-o zonă de belvedere. Ar fi încercat să-şi facă un selfie dar a alunecat şi a căzut într-o prăpastie de 50 de metri. 

Marius Ivan a fost unul dintre mai marii milionari ai României, dar cu o prezenţă discretă. După Revoluţie, a început să importe alimente din Germania şi apoi a intrat în afaceri cu o fabrică de vopsele. A creat două branduri mari şi în domeniul materialelor de constructii. Mai târziu a vândut acţiunile unui gigant internaţional din care a câştigat 23 de milioane de euro. 

Pe acelaşi subiect

Afacerile "Gigantului" Marius Ivan

"Am ţinut cont ca întotdeauna să dezvoltăm o afacere prosperă, curată. Care întotdeauna să ţină cont de principiile de piaţă. De cerere şi ofertă, de competiţie, de concurenţă", spunea Marius Ivan. Ulterior s-a lansat în imobiliare. În Craiova, oraşul natal, şi în Bucureşti.

"În Pipera, omul de afaceri a dezvoltat o clădire de birouri pentru care a plătit la licitaţie, în 2017, peste 16 milioane de euro. Un aspect speculat la vremea respectivă pentru că spre Pipera fac naveta zilnic zeci de mii de angajaţi", transmite Bianca Iacob, reporter Observator. 

"Afacerile pe care eu le am dezvoltat în România au pornit de la ideile mele, de la faptul că doresc foarte mult să dezvolt ceva în România. Am ţinut cont de intuiţia şi flerul meu. Și tot intuiţia şi flerul meu mi-au arătat drumul către parteneri strategici cu care am făcut aceste businessuri majoritatea nemţi", explica Marius Ivan.

"Şi proiectul Pipera City din Voluntari a fost ideea lui Marius Ivan, care plănuia sute de locuințe şi birouri, pe 12 hectare. A vândut terenul în urmă cu câţiva ani la un preţ mult mai mic decât cel plătit lui Gigi Becali înainte de criză. 40 de milioane de euro îi plătise atunci lui Becali", adaugă Bianca Iacob, reporter Observator. 

Când va fi înmormântat Marius Ivan

Marius Ivan era poreclit "Gigantul", de la succesul său în afaceri, dar și de la statura sa. Avea peste 2 metri înălţime şi a jucat timp de 16 ani baschet la Universitatea Craiova. Marius Ivan va fi înmormântat mâine. Omul de afaceri are trei copii, o fată și doi băieți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cine este Marius Ivan, milionarul mort pe munte pentru un selfie. Era poreclit "Gigantul" şi făcuse afaceri cu Gigi Becali