Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt militarii SUA "Întotdeauna Pregătiţi" trimiși în România. Pot declanșa un bombardament devastator cu blindatele Stryker

Militarii americani au sosit în România. Este vorba despre cei o mie de soldaţi pe care Statele Unite au anunţat că îi vor mobiliza în ţara noastră pentru a ţine piept unei Rusii tot mai agresive. Nici nu ajunseseră la noi soldaţii americani, că Moscova a trecut deja la ameninţări. Ambasadorul Rusiei la Bucureşti avertizează Statele Unite că se joacă cu focul trimiţând trupe în Europa de Est. 

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 21:54

Vezi și

Convoiul militar uriaş s-a pus în mişcare azi dimineaţă, de la baza Vilseck, din Germania. 

Joe Ewers, Regimentul 2 Cavalerie: Unii dintre cei mai bravi tineri americani şi tinere americane au plecat sau vor pleca spre România în zilele următoare. Ei sunt pilonul central al acestei echipe combinate de arme şi mândri membri ai NATO.  

Sodaţii sunt parte a Regimentului 2 Cavalerie, cel mai longeviv regiment de cavalerie din armata americană. Au mai fost şi în trecut în ţara noastră, pentru exerciţii militare comune. Sub deviza "Toujours Pret", Întotdeauna Pregătiţi, ei sunt antrenaţi să se deplaseze rapid, oriunde e nevoie. Se bazează în principal pe vehiculele blindate Stryker, dotate cu un tun de 30 mm, ce poate declanșa un foc devastator asupra unui inamic. De asemenea unele vehicule Stryker au fost echipate cu rachete antitanc sau cu mortiere. 

Joe Ewers, Regimentul 2 Cavalerie: Militarii noştri vor colabora strâns cu armata română. Împreună vor face antrenamente dure şi realiste. Împreună, ne vom asigura aliații, îi vom descuraja pe adversari și vom fi pregătiți să apărăm alianța NATO.

Pe acelaşi subiect

Deloc întâmplător, chiar în ziua în care americanii au plecat spre noi, ambasadorul Rusiei în României a organizat o conferinţă de presă, în care a acuzat Statele Unite că pun gaz pe foc prin mobilizarea de trupe în ţara noastră. 

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România: Cei care nu vor să asculte ce le spune ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vor fi nevoiţi să audă ce are de spus ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. 

Pregătiri pentru un posibil val de refugiați din Ucraina

Pe lângă exerciţiile militare la care participă soldaţii noştri, se fac pregătiri şi pentru valul de refugiaţi ucraineni care ar putea ajunge la noi în caz de război. 

Lucian Bode, ministrul de Interne: Avem pregătite acele tabere de primire a eventualilor refugiaţi, avem pregătite echipamentele pentru alimentare cu energie electrică a acelor locaţii şi avem şi hrană pentru potenţialii refugiaţi.  

Concomitent cu mutările de trupe, au continuat şi încercările de rezolvare paşnică a tensiunilor cu Rusia. După ce a fost în vizită la Vladimir Putin, Emamnuel Macron, care şi-a asumat rolul de mediator în conflictul Occident-Rusia, a mers în Ucraina, pentru a transmite mesajul Kremlinului. Acuzat că a plecat şifonat de la Moscova, liderul de la Elysee susţine că vizita sa şi-a atins scopul. 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Am vorbit cu preşedintele Putin şi mi-a spus că nu va iniţia o escaladare. Cred că este important. 

Ce concluzii a tras Vladimir Putin

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: În situaţia actuală, Moscova şi Parisul nu pot încheia nicio înţelegere. 

Este un joc al declaraţiilor din care la Kiev s-a înţeles un singur lucru. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Nu ştiu dacă există vreo entitate în Europa, care să fie capabilă să pună o presiune puternică pe Rusia. 

În ciuda acestui maraton diplomatic, mutarea este tot în mâna lui Vladimir Putin. 

Jen Psaki, purtător de cuvânt Casa Albă: Tot nu putem anticipa ce va face preşedintele Putin.

Nave de război rusești se îndreaptă spre Marea Neagră

Câteva indicii sunt însă despre intenţiile lui Vladimir Putin. Şase nave de război ale ruşilor sunt în drum spre Marea Neagră. Vin din Marea Mediterană, iar Moscova spune, oficial, că le aduce aici pentru exerciţii militare. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Înţelegeţi sau nu că, dacă Ucraina va deveni membru NATO şi încearcă să reia Crimeea prin forţa militară, ţările europene vor fi automat implicate într-un conflict militar cu Rusia?  

Un alt indiciu că Vladimir Putin nu are intenţii paşnice este acela că unul dintre iahturile sale de lux, pe care ar fi dat 86 de milioane de euro, a părăsit de urgenţă Germania. Ar fi luat această decizie pentru ca ambarcaţiunea să nu fie confiscată, în cazul în care sancţiunile pe care le aşteaptă din Occident îl vor viza direct pe el.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cine sunt militarii SUA "Întotdeauna Pregătiţi" trimiși în România. Pot declanșa un bombardament devastator cu blindatele Stryker