Antena Meniu Search
x

Video Circ la Poliţia Locală a Sectorului 3: Agenţii au primit pistoale fără gloanţe. Şefii spun să folosească efectul lor "psihologic"

Aici sunt pistoalele, unde-s cartuşele...Asta se întreabă poliţiştii locali din Sectorul 3. Agenții din schimbul de noapte au primit pistoale fără muniție. Armamentul a fost dat doar de recuzită. Explicația Primăriei: armele fac oricum impresie şi ar avea efect psihologic asupra agresorilor. În plus le-ar da polițiștilor mai multă încredere în situații-limită. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 17.11.2022, 19:36

Vezi și

"V-ar încălzi să aveţi un pistol fără muniţie? V-aţi simţi mai... nu ştiu, mai încrezător? 

Nu am nicio părere... ca să spun aşa. 

Aţi vrea să primiţi pistol dar fără muniţie?

Nu cred că sunt în măsură să vă dau eu explicaţiile acestea."

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii locali evită orice explicaţie privind decizia dotării colegilor de noapte cu pistoale cu apă.  Şefii lor, care au luat năstruşnica hotărâre a armelor fără gloanţe, au găsit totuşi un motiv întemeiat. Într-un răspuns pentru Observator, reprezentanții primăriei Sectorului 3 spun că armamentul a fost dat la cererea polițiștilor locali. Și asta pentru că, fie ele și fără muniție, pistoalele ar avea un efect psihologic asupra persoanelor agresive. Și, mai mult decât atât, le-ar da polițiștilor locali mai multă încredere în ei să acționeze în situații critice. 

Ca ridicolul să fie complet, pistoalele nu au muniție pentru că nu a fost încă făcută inspecția tehnică periodică a armelor de foc. Așa că gloanțele adevărate nu au putut fi distribuite în mod legal. 

"Într-adevăr, e ridicol. Dacă îi atacă cineva ce pot să facă cu ăla? Să-i dea în cap? Şi chiar dacă ar avea gloanţe, ne apucăm să împuşcăm lumea pe stradă?"

"Aiurea. Aiurea, domnule. E foarte penibil." 

"O aiureală. Nu poţi să pleci într-o misiune fără să ai glonţ la tine. Cu ce te aperi?"

Şefii spun să folosească efectul lor "psihologic"

Specialiștii pun la îndoială invocatul "efect psihologic".

Gabriel Diaconu, psihiatru: Să creezi o astfel de butaforie merge dincolo de ingeniozitate. Şi bate fantastic de mult spre prostie. Oarbă. Nici pe departe nu poţi să spui că simpla etalare a unui pistol va convinge pe cineva să îşi scadă intenţia infracţională. Personalul trebuie să fie instruit pe calea dialogului. Nici pe departe ţanţoş ca Peneş Curcanul cu un pistol la brăcinari.  

Oficialii de la Primărie spun că decizia conducerii Poliției Locale va fi reanalizată.

Gabriel Diaconu, psihiatru: Aceşti oameni, în continuare, diseară, după ştirile serii, vor trebui să iasă în patrulă. Şi îi va întreba cineva de prin zone mai umbroase din Bucureşti. Aţi venit şi cu cartuşele sau doar cu pistoalele?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Circ la Poliţia Locală a Sectorului 3: Agenţii au primit pistoale fără gloanţe. Şefii spun să folosească efectul lor "psihologic"