Antena Meniu Search
x

Cele mai celebre citate ale fizicianului Stephen Hawking: 'Nu există Rai sau Viaţa de Apoi. Este doar o poveste pentru fricoşi'

Stephen Hawking, unul dintre cei mai cunoscuţi cercetători şi fizicieni din lume, a murit, astăzi, la vârsta de 76 de ani.

Stephen Hawking, unul dintre cei mai cunoscuţi cercetători şi fizicieni din lume, a murit, astăzi, la vârsta de 76 de ani.

Diagnosticat cu o maladie neurodegenerativă la vârsta de 21 de ani, Stephen Hawking şi-a petrecut mare parte din viaţă imobilizat într-un scaun cu rotile.

Întreaga viaţă şi-a dedicat-o descoperirii secretelor Universului, fiind de departe cel mai cunoscut cercetător din ultimele decenii.

Pe lângă viaţa profesională, geniul Stephen Hawking a avut numeroase citate celebre care au rămas în istorie.

Pe acelaşi subiect

Fie că s-a referit la existenţa lui Dumnezeu, la femeie sau la viaţă în general, vorbele lui Hawking au rămas în memoria tuturor.

Stephen Hawking a murit la 76 de ani in Marea Britanie

Iată câteva exemple de citate celebre ale lui Stephen Hawking:

  • "Creierul este ca un computer care se va opri atunci când componentele lui se strică. Nu există Rai sau Viaţa de Apoi pentru computere stricate. Este o poveste pentru oamenii cărora le este frică de întuneric".
  • "Cred că cea mai simplă explicaţie este că nu există Dumnezeu. Nimeni nu a creat Universul şi nimeni nu ne dictează destinul. Această concluzie mă îndreaptă către ideea că nu există Rai sau viaţa de apoi. Avem această viaţă pentru a aprecia universul, iar pentru aceasta eu sunt extrem de recunoscător".
  • "Femeia este cel mai mare mister al Universului".
  • "Amintiţi-vă să vă uitaţi, sus, la stele şi nu jos la picioare. Încearcă să dai un sens asupra a ceea ce vezi şi să te întrebi de ce există Universul. Fii curios. Şi oricât de dificilă ar părea viaţa, întotdeauna există ceva ce poţi face şi la care poţi fii bun. Contează doar să nu renunţi".
  • "Viaţa ar fi tragică, dacă nu ar fi amuzantă".
  • "Am trăit cu ideea morţii timp de 49 de ani. Nu îmi este frică de moarte, dar nu mă grăbesc să mor. Am atât de multe lucruri de făcut înainte".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Cele mai celebre citate ale fizicianului Stephen Hawking: 'Nu există Rai sau Viaţa de Apoi. Este doar o poveste pentru fricoşi'