Antena Meniu Search
x

Clădirea Judecătoriei Cornetu a ars. Ce dosare celebre erau acolo. Incendiul a cuprins birourile grefierilor şi arhiva

Clădirea Judecătoriei situată în localitatea Cornetu, judeţul Ilfov, lângă capitală a ars luni dimineaţă.  Flăcările au cuprins birourile grefierilor şi arhiva cu dosarele judecate. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 04.03.2024, 14:08

Vezi și

Un incendiu puternic a distrus azi-noapte clădirea în care funcţionează judecătoria din comuna Cornetu din Ilfov. Din cauza vântului, dar şi a echipamentului defect, intervenţia pompierilor a fost una extrem de dificilă. Nu au existat victime, dar au fost făcute scrum birouri, săli de judecată plus arhiva cu dosare soluţionate, spun reprezentanţii CSM. În plus, toate şedinţele de judecată vor fi relocate de acum la Tribunalul Ilfov. Mici focare ale incendiului au reizbucnit în jurul prânzului printre ruinele judecătoriei.

A ars arhiva cu dosare soluţionate, printre care cele ale lui Cristi Borcea şi Dănuţ Lupu

Focul s-a reaprins la 40 de minute după ce pompierii au anunţat că a fost lichidat. La faţa locului au fost lăsate două autospeciale care au intervenit. Focul s-a reaprins la o parte din acoperiş care s-a prăbuşit şi unde pompierii nu au putut ajunge, a relatat reporterul Observator, Cosmina Balint.  Acolo a fost arhiva instituţiei unde erau sute de dosare soluţionate printre care ale lui Cristi Borcea şi Dănuţ Lupu. 

Incendiul de la Judecătoria Cornetu. Filmul intervenţiei

Pe acelaşi subiect

Luni, ora 2 dimineaţa. Din interiorul Judecătoriei Cornetu începe să iasă fum negru. Imediat apar şi flăcările, iar la scurt timp se instalează panica în comunitate. În dispeceratul serviciului de urgenţă 112 curg apeluri disperate.

Martor: "Am văzut flăcările la 3 dimineaţa. Stau la un bloc mai încolo. Am văzut flăcări mari"

Zeci de salvatori au fost trimişi de urgenţă. Exista un pericol imens ca vâlvătaia să ajungă şi la casele aflate în vecinătate. Oamenii spun că intervenţia a fost haotică.

Martor: "Unei dintre cisterne i s-a spart tancul, iar macaraua aia nu a avut apă pe tot parcursul intervenţiei"

Martor: "Dacă pe ei îi trimiţi să lupte cu focul cu pahare cu apă, de exemplu, nu ai cum să faci faţă"

Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov a anunţat în jurul prânzului că incendiul care a izbucnit la Judecătoria Cornetu a fost lichidat de pompieri după mai bine de trei ore în care au lucrat în continuu. Incendiul s-a manifestat la nivelul mansardei, pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 metri pătraţi. Nu s-au înregistrat victime. Poliţiştii ilfoveni au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă. Cercetările sunt efectuate in rem. Încă nu se cunosc cauzele producerii incendiului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Clădirea Judecătoriei Cornetu a ars. Ce dosare celebre erau acolo. Incendiul a cuprins birourile grefierilor şi arhiva