Antena Meniu Search
x

Clanul "Spaidăr", desfiinţat de poliţişti. Au fost confiscate maşini de lux şi sume mari de bani

Gruparea interlopă "spaidăr" a fost destructurată de poliţişti, după o intervenţie în trei judeţe, dar şi pe teritoriul Spaniei, la unul dintre membrii clanului.

de Redactia Observator

la 21.02.2020, 16:24

Bolid Lamborghini şi mii de euro au confiscat poliţiştii
Poliţiştii anunţă că au destructurat un clan de interlopi - Poliţia Română
  • Clanul Spaidăr a fost destructurat de poliţişti, care au confiscat autoturisme de lux şi mulţi bani.

Gruparea interlopă "spaidăr" a fost destructurată de poliţişti, după o intervenţie în trei judeţe, dar şi pe teritoriul Spaniei, la unul dintre membrii clanului. Au fost efectuate 6 percheziții domiciliare, în Galați, Brăila și București, la  locuințele a 6 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. 

Au fost indisponibilizate două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 170.000 de euro, precum și 50.000 de euro. Totodată, au fost aplicat sechestru asigurător pentru 3 imobile din județul Galați.

Gruparea Spaidăr destructurată de poliţişti

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, în colaborare cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, informează că au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în proxenetism și trafic de persoane. Trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

"La data de 20 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi și București au efectuat 6 percheziții domiciliare, în Galați, Brăila și București, la  locuințele a 6 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.  Astfel, au fost indisponibilizate două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 170.000 de euro, precum și 50.000 de euro. Totodată, au fost aplicat sechestru asigurător pentru 3 imobile din județul Galați. Trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă. Din cercetări a reieșit faptul că, cele 6 persoane ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei victime minore şi majore, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor state europene (Spania, Italia).  Cei în cauză ar fi recrutat tinerele prin metoda „Loverboy” și ar fi beneficiat astfel de sumele de bani obţinute de victime în acest mod (aproximativ 700.000 de euro). Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, fiind desfășurată cu sprijinul polițiștilor din Galați. La activități au participat și jandarmi din Galați", informează autorităţile.

Clanul "spaidăr" obliga fete să se prostitueze în Romania şi Spania. Pe lângă fetele racolate, membrii clanului îşi obligau şi iubitele să se prostitueze. Pe fete le ţineau în diferite locaţii din municipiul Brăila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Clanul "Spaidăr", desfiinţat de poliţişti. Au fost confiscate maşini de lux şi sume mari de bani