Antena Meniu Search
x

Video Claudia a fugit din nou de acasă. După o desfăşurare masivă de forţe, copila a fost găsită dormind în fân. Specialiştii încearcă acum să afle de ce pleacă

A fost o mobilizare de forțe impresionantă în comuna Dagâța din județul Iași. Zeci de polițiști, jandarmi și voluntari au cautat o fetiță de opt ani care a plecat ieri dimineață de acasă și nu a mai revenit. După aproape 24 de ore, copila a fost găsită într-un canton silvic, adormită în fân. Familia spune că nu este pentru prima dată când fata dispare de acasă.

de Monica Palade

la 29.06.2021, 15:25

Vezi și

Căutările s-au desfăşurat timp de aproape două zile, iar la misiune au participat 70 de persoane. Poliţiştii ieşeni au fost sprijiniţi şi de cei din cadrul IPJ Neamț, al jandarmilor, pompierilor, voluntarilor, precum și al membrilor unor asociații care au participat cu autovehicule adaptate pentru căutări în zone împădurite și accidentate.

De asemenea, pentru găsirea Claudiei s-a apelat şi la un elicopter, dar şi câini de urmă. Într-un final, fata a fost găsită şi condusă la D.G.A.S.P.C. Iaşi pentru evaluarea şi consiliere, urmând a fi dispuse măsuri, în funcţie de cele constatate.

Specialiştii încearcă să afle acum de ce fata de doar opt ani fuge mereu de acasă. În cursul zilei de miercuri, ea va fi supusă unei expertize. În plus, va fi și consiliată.

Ce spun poliţiştii

Pe acelaşi subiect

La data de 28 iunie a.c., polițiștii ieșeni au fost sesizați cu privire la faptul că o minoră de 8 ani a plecat, în cursul dimineții, de la domiciliul din localitatea Piscul Rusului, comuna Dagâța. Polițiștii au demarat de îndată verificările și cautările, sens în care au fost solicitate forţe suplimentare.

Astfel, la căuturile efectuate în cursul zilelor de 28 şi 29 iunie și în cursul nopții de 28 spre 29 iunie, au participat aproximativ 70 de persoane, poliţiştii ieşeni beneficiind de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Neamț, al jandarmilor, pompierilor, voluntarilor, precum și al membrilor unor asociații care au participat cu autovehicule adaptate pentru căutări în zone împădurite și accidentate.

De asemenea, în scopul găsirii minorei, zona de interes a fost survolată cu un elicopter și cu o dronă, iar la căutări au fost folosiți un câine de urmă din cadrul IPJ Iași și un câine de căutare în medii naturale de la IPJ Neamț.

În urma activităţilor desfăşurate, la data de 29 iunie, minora a fost găsită şi a fost condusă la D.G.A.S.P.C. Iaşi pentru evaluarea şi consiliere, urmând a fi dispuse măsuri, în funcţie de cele constatate.

Mulţumim colaboratorilor şi persoanelor care s-au implicat şi ne-au ajutat la găsirea minorei!".

Ştire realizată cu ajutorul informaţiilor furnizate de reporterul Observator Clara Mihociu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Claudia a fugit din nou de acasă. După o desfăşurare masivă de forţe, copila a fost găsită dormind în fân. Specialiştii încearcă acum să afle de ce pleacă