Antena Meniu Search
x

Video Coadă uriaşă la Mănăstirea Dervent, pentru "apa care vindecă orice boală". "Nu mă doare nimic!"

Sărbătoare Mare pentru creştinii ortodocşi. Zeci de mii de credincioşi au sărbătorit astăzi Izvorul Tămăduirii. Au fost pelerinaje la mănăstirile din ţară. Preoţii au împărţit pelerinilor Agheasmă, despre care se spune că e făcătoare  de minuni. Oamenii o beau pentru sănătate sau stropesc casele pentru a fi feriţi de rele.

de Redactia Observator

la 21.04.2023, 19:34

Vezi și

Trei mii de credincioşi au venit în această zi sfântă să se roage la Mănăstirea Dervent din Constanţa. Oamenii sunt convinşi că apa de aici vindecă orice boală, iar crucile de piatră sunt făcătoare de minuni.

"M-a îndrumat o măicuţă să vin aici, să beau apă din izvor.''

"Credeţi în puterea vindectoare a apei?

Da, cred, cred. Mă simt mai bine, mai... Nu mă doare nimic.'' 

Pe acelaşi subiect

''Dimineaţa pe nemâncate luăm anafură şi agheasmă. Tot anul se păstrează.''

Izvorul Tămăduirii este prima sărbătoare importantă după Paște

Legenda spune că Sfântul Apostol Andrei a ajuns pe aceste meleaguri şi, însetat, a lovit cu toiagul în piatră, iar de acolo a început să curgă apă. O singură dată în istorie, pe vremea comunismului când biserica a fost închisă, izvorul a secat. Apa a reînceput să curgă câţiva ani mai târziu în urma rugăciunilor rostite de preoţi. Ca în fiecare an, Arhiepiscopul Tomisului a ţinut Sfânta Liturghie. 

Un loc important de pelerinaj e şi Biserica Greacă "Buna Vestire" din Brăila. Aproape nouă mii de pelerini au venit astăzi să se roage şi să ia apă sfinţită.

"Pentru sănătate, pentru gospodărie, pentru orice.''

"Stropim prin casă.''

"O bem pentru sănătate.'' 

Pentru că izvorul se află sub biserică, preoţii scot apa cu o pompă electrică. Au fost pregătite 22 de mii de mii de sticle cu apă . 

De Izvorul Tămăduirii, drumurile credincioşilor duc an de la an şi la Mănăstirea Ghighiu de lângă Ploieşti. Oamenii au venit încă de la primele ore ale dimineţii să se închine la icoana Maicii Domnului. Cine nu a prins loc în faţă a aşteptat şi patru ore la rând. Pentru a evita îmbulzeala, au fost chemaţi jandarmi care să păstreze ordinea în curtea bisericii. 

"Vin pentru rugăciune. Pentru sănătate, pentru pace, pentru binele familiei.'' 

"Emoţionant...Primesc energia şi o duc celor care au nevoie de ea. Eu sunt în picioare, dar mă rog pentru cei bolnavi de acasă.''

Pentru o recoltă bogată de fructe şi legume, credincioşii stropesc grădinile şi livezile cu apa sfinţită. Izvorul Tămăduirii este prima sărbătoare importantă după Paște și este închinată Maicii Domnului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Coadă uriaşă la Mănăstirea Dervent, pentru "apa care vindecă orice boală". "Nu mă doare nimic!"