Antena Meniu Search
x

Cod galben de vreme rea, în următoarele ore. Meteorologii revin cu noi alerte de ninsori şi viscol. Harta zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting de vânt puternic şi ninsori viscolite, valabilă în următoarele ore.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting de vânt puternic şi ninsori viscolite, valabilă în următoarele ore.

Astfel, până la ora 16.00, în județul Caraş-Severin, în Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Sichevița, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Socol, Cărbunari, Naidăș se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 60-70 km/h, iar la munte 80-90 km/h şi ninsori viscolite.

Reamintim că, tot până la ora 10.00, este valabilă o informare meteo de intensificări ale vântului în sudul Banatului și în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, şi ninsori moderate cantitativ în zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți și Gorj.

Vântul se va intensifica în sudul Banatului, unde rafalele vor depăși temporar 80 km/h, dar și pe crestele înalte din vestul Carpaților Meridionali, cu viteze în general de 65...75 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada.

 În zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți și Gorj vor fi ninsori moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă.

Cum va fi vremea miercuri

Vor fi precipitaţii mixte în Banat, izolat în Crişana şi sudul Dobrogei şi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Oltenia, moderate cantitativ în vestul regiunii.

În vestul Carpaţilor Meridionali şi izolat în restul teritoriului (cu precădere în zona deluroasă a Munteniei şi Moldovei) va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, iar în prima parte a zilei şi la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, unde temporar va viscoli sau va spulbera zăpada.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile nord-vestice; minimele termice vor fi cuprinse în general între -8 şi 1 grad.

Cum va fi vremea Joi

Ploi slabe în Banat, Crişana, mixte în Oltenia, Muntenia şi local în Dobrogea şi mai ales ninsori, seara şi noaptea, pe arii restrânse în restul zonelor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile sudice şi sud-vestice, precum şi în zona montanã înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 3 grade.

Cum va fi vremea Vineri

Ploi slabe în regiunile vestice şi mai ales ninsori în nord, nord-est, la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Noaptea, va ninge în Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei şi la munte, iar în celelalte zone, vor fi ninsori, lapoviţă şi ploaie, dar pe spaţii mici, şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe crestele montane şi în deltã. Temperaturile maxime vor avea valori de la -3...-2 grade în nordul Moldovei, pânã în jur de 9 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între -10 şi 2 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cod galben de vreme rea, în următoarele ore. Meteorologii revin cu noi alerte de ninsori şi viscol. Harta zonelor afectate