Antena Meniu Search
x

Codul galben de viscol prelungit în 21 de județe. Noi alerte meteo

Meteorologii au prelungit codul galben de viscol pentru 24 de judeţe până la ora 24.00 şi, respectiv, până la ora 03.00.

Cod galben de visol prelungit de meteorologi în 21 de județe - Observator

Meteorologii au prelungit codul galben de viscol pentru 24 de judeţe până la ora 24.00 şi, respectiv, până la ora 03.00. Alte cinci judeţe din estul ţării rămân sub avertizare cod galben de vânt puternic.

Astfel, a fost prelungită până la ora 03.00 avertizarea cod galben de viscol pentru zona de munte din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Alba, Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. În acest interval, vântul va atinge la rafală 70-80 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, va ajunge la 100 -120 de kilometri pe oră.

De asemenea, pentru zona de munte a judeţelor Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj şi Vâlcea, avertizarea cod galben este în vigoare până la miezul nopţii, interval în care vântul va atinge la rafală 70-80 de kilometri pe oră, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, 100-120 km/h.

Zona joasă a judeţului Cluj, precum şi judeţele Sălaj şi Satu Mare sunt sub cod galben de vânt, care la rafală va depăşi 55-65 de kilometri pe oră. Avertizarea este în vigoare până la ora 23.00.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vânt şi pentru zona joasă a judeţului Bihor, valabilă până la ora 24.00.

Pentru zona de munte din judeţele Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava meteorologii au emis o avertizare cod galben de viscol până la ora 22.30. Vântul va atinge la rafală 70-80 de kilometri pe oră, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, 90-100 km/h.

De asemenea, în judeţul Constanţa (Constanţa, Medgidia, Băneasa, Eforie, Mangalia, Murfatlar, Năvodari, Negru Vodă, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Adamclisi, Agigea, Albeşti, Aliman, Amzacea, Bărăganu, Castelu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciocârlia, Cobadin, Comana, Corbu, Costineşti, Cumpăna, Cuza Voda, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Independenţa, Ion Corvin, Limanu, Lipniţa, Lumina, Mereni, Mircea Vodă, Oltina, Ostrov, Pecineaga, Peştera, Poarta Albă, Rasova, Saligny, Topraisar, Tuzla, Valu lui Traian) şi în judeţul Tulcea (Sulina, Beştepe, C.A. Rosetti, Chilia Veche, Crişan, Jurilovca, Mahmudia, Maliuc, Murighiol, Nufăru, Sfântu Gheorghe, Valea Nucarilor) va fi cod galben de vânt până la ora 22.00. Vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze ce vor atinge la rafală 55-60 de kilometri pe oră.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Codul galben de viscol prelungit în 21 de județe. Noi alerte meteo