Antena Meniu Search
x

Cod galben de vreme rea în România. E mai frig ca în Finlanda sau Norvegia

România este lovită de un nou episod violent de vreme rea! Mai multe accidente s-au produs pe şoselele acoperite de zăpadă. Este alertă în aproape jumătate din ţară. Un cod galben de ninsoare, viscol şi vânt puternic este în vigoare până astăzi la ora 16.

de Redactia Observator

la 23.02.2019, 10:26

Vezi și

România este lovită de un nou episod violent de vreme rea! Mai multe accidente s-au produs pe şoselele acoperite de zăpadă. Un microbuz cu pasageri s-a răsturnat, iar o ambulanţă în misiune s-a împotmolit în zăpadă. Este alertă în aproape jumătate din ţară. Un cod galben de ninsoare, viscol şi vânt puternic este în vigoare până astăzi la ora 16. De departe, cel mai aprig fenomen va fi frigul. Vor fi temperaturi mai scăzute decât în Finlanda sau în Norvegia. Gerul va fi mai aspru şi din cauza rafalelor de vânt, de până la o sută de kilometri pe oră.

În Braşov a nins abundent, iar vântul a viscolit zăpada. Temperaturile au scăzut pînă la -10 grade, iar pe şosele s-a depus poleiul. Pe drumul de sticlă, şoferul unui microbuz plin cu pasageri nu a mai putut stăpâni volanul, între localităţile Codlea şi Vulcan. O tânără de 18 ani a fost transportată la spital.

Tot în Braşov, un copac şi un stâlp de electricitate s-au prăbuşit pe DN 1, în dreptul localităţii Timişul de Sus. Traficul a fost paralizat zeci de minute.

Vreme rea în toată țara

Pe acelaşi subiect

Este cod galben de vreme rea şi în judeţul Argeş! Acoperişul unui bloc din Câmpulung Muscel a fost luat pe sus de vântul puternic. Bucăţile de fier s-au prăbuşit peste două maşini parcate în apropiere.

Iar, într-un parc din Timşoara, un arbore uriaş a fost pus la pământ. Şi traficul aerian a fost perturbat din cauza vijeliei. Un avion care venea din Bucureşti a fost redirecţionat spre Budapesta.

Viscolul le-a făcut probleme şi şoferilor din Constanţa. Şi pentru că spre dimineaţă, temperaturile au scăzut sub minus cinci grade şi există riscul să se depună polei, drumarii au împrăştiat material antiderapant pe şosele. Iar pe Autostrada Soarelui, vântul puternic a smuls panourile anti-orbire dintre sensuri şi le-a aruncat pe banda de viteză. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cod galben de vreme rea în România. E mai frig ca în Finlanda sau Norvegia