Antena Meniu Search
x

Un sfert de ţară e sub cod portocaliu de caniculă. De vineri, temperaturile vor depăşi 40 de grade

Un sfert de ţară este sub cod portocaliu de caniculă, iar meteorologii avertizează că de vineri temperaturile vor sări de 40 de grade la umbră. Nu este exclus să avem cod roşu în multe regiuni.

Vezi și

Un sfert de ţară este sub cod portocaliu de caniculă, iar meteorologii avertizează că de vineri temperaturile vor sări de 40 de grade la umbră. Nu este exclus să avem cod roşu în multe regiuni.

Au fost 40 de grade astăzi în Timişoara, iar temperatura excesivă le-a tăiat respiraţia localnicilor, la propriu. Canicula a fost insuportabilă şi în casele fără aer condiţionat.

Mai ceva ca în saună a fost în 15 judeţe din vestul ţării, aflate sub cod portocaliu de caniculă. Sunt zone unde, spre sfârşitul săptămânii, temperaturile ar putea atinge pragul critic de cod roşu.

La Oradea, oamenii au căutat răcoarea pe malul Crişului. La pericolul de înec nu s-a mai gândit nimeni. Despre pericole vorbesc doar autorităţile.

Pe acelaşi subiect

Pericol de îmbolnăvire există şi în câteva sate din Galaţi. Căldura le-a secat oamenilor fântânile, iar apa de la robinet nu poate fi băută.

A curs apă cu gândaci, spune o localnică.

Autorităţile au însemnat fântânile şi le-au recomandat sătenilor să-şi cumpere apă plată.

"Nu ne permitem sa cumparam in firecare zi apa plata. Greu ne descurcam, cu sifon!", reacţionează unul dintre săteni.

Primăria le promite sătenilor din Vânători că vor avea apă potabilă la robinet..  la ANUL. Sunt peste 4000 de oameni în sat şi alte câteva mii în comunele alăturate, care au aceeaşi problemă.

În faţa caniculei, munţii rămân cel mai sigur refugiu. În Bucegi, au fost astăzi 25 de grade.

Meteorologii estimează că vineri şi sâmbătă vor fi cele mai mari temperaturi din luna august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un sfert de ţară e sub cod portocaliu de caniculă. De vineri, temperaturile vor depăşi 40 de grade