Antena Meniu Search
x

Colecție bogată de perle, la Evaluarea Națională. "Cireșarii culegeau cireșe toată vara"

Evaluarea Națională e o sursă sigură și constantă de perle, an după an. Subiectul cu Cireșarii lui Constantin Chiriță le-a dat atât de multe bătăie de cap elevilor, încât unii au decis să-și ia destinul în propriile mâini: un copil, mult prea îndrăzneț pentru binele lui, și-a făcut propria caracterizare pe foaia de examen, renunțând la plictisitoarea cerință de descriere a lui Tic.

de Redactia Observator

la 27.06.2024 , 16:19

Evaluare Națională
Colecție bogată de perle, la Evaluarea Națională. În loc să-l descrie pe Tic, un elev a "flirtat" cu profesorii: "Ai vrea să ne cunoştem mai bine?" - Observator

"Bună, sunt Tic, un baiat simplu și foarte prietenos de fel... Acum vreau să vă spun mai multe despre mine. Am 1.85 înălțime, sunt șaten cu ochii albaștri, sunt o fire calmă dar foarte sensibilă. Cam atât despre mine, ai vrea să ne cunoştem mai bine?", a scris elevul, probabil frecându-și palmele de bucurie că va da lovitura anul acesta. Profesorii au zâmbit și au notat perla, însă nota a lăsat de dorit.

Un altul s-a încurcat în litere. "În jurul unei PĂDURII, Tic este un om bazat și nu lasă nimic în cale", a scris tânărul pe foaia de examen. Un altul a mers pe ghicite, plecând de la premisa că cireșarii sunt culegători de cireșe: "Cireşarii culegeau cireşe toată vara. Toată lumea iubeşte cireşele!".

La fel de nespirat a fost și un elev care a încurcat complet bocanele: "Opera Cireşarii se poate asocia cu Dumbrava minunată, de George Coşbuc...?!"

Articolul continuă după reclamă

Mai multe perle de la Evaluarea Națională aflați diseară, la Observator 19.

Pe acelaşi subiect

Evaluare Naţională 2024. Exercițiu "complex" la Limba română

Dosar penal după proba de limba română la Evaluarea Naţională. Angajata unei şcoli din Baia Mare, care monitoriza camerele video, a trişat. Contrar regulamentului şcolar, a trimis subiectele primite de la Ministerul Educaţiei unui profesor pe WhatsApp. De acolo, au ajuns imediat la părinţi şi presă. Peste 150.000 de elevi au fost prezenţi la examen. Au avut de scris caracterizarea unui personaj din "Cireşarii", iar pluralul cuvântului "complex" le-a dat mari bătăi de cap copiilor.

Problema complexă a fost cea mai populară printre elevi si părinţi. Pe site-ul unui dicţionar online, cuvântul a avut peste o mie de căutări în doar câteva ore. Examenul a avut însă şi o altă controversă. Subiectele au apărut pe Internet după prima jumătate de oră de la începutul probei. Un dosar penal a fost deschis la o şcoală din Baia Mare după ce responsabila cu monitorizarea camerelor de supraveghere le-a trimis pe WhatsApp unui alt profesor. 

Un elev, dat afară de la Evaluarea Naţională. Încerca să copieze

Ministerul Educaţiei a urmărit in timp real pe plaforma digitală ce se întâmplă în ţară. Un copil a fost dat afară din sală după ce a fost prins că încerca să copieze. Alţi 7.000 au absentat de la proba de limba română, iar aproape 16.000 nici măcar nu s-au înscris la Evaluarea Naţională. 

Cum se calculează media de admitere la liceu în 2024

Media dintre nota de la limba română şi cea de la matematică îi va duce pe elevi direct la un liceu. Concurenţa este însă destul de mare, mai ales în Capitală. În topul performanţei, se află Colegiul Sf. Sava din Bucureşti, unde ultima medie de intrare a fost anul trecut 9.95. Topul preferinţelor elevilor arată diferit. Pe primul loc este Liceul I. L. Caragiale, unde ultima medie de intrare la mate-info a fost 9.67.

Calendarul Evaluării Naționale 2024

► 25 iunie 2024: Limba și literatura română – probă scrisă

► 27 iunie 2024: Matematica – probă scrisă

► 28 iunie 2024: Limba și literatura maternă – probă scrisă

► 3 iulie 2024 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

► 3 iulie 2024 (ora 16:00 – ora 19:00) și 4 iulie 2024 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor

► 4 – 9 iulie 2024: Soluționarea contestațiilor

► 9 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Pe evaluare.edu.ro şi Observatornews.ro găseşti toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a VIII-a din România: subiecte, barem şi rezultate Evaluare Naţională 2024. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Evenimente » Colecție bogată de perle, la Evaluarea Națională. "Cireșarii culegeau cireșe toată vara"