Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Comuna din Dolj care primeşte apă cu porţia, 6 ore pe zi, plină de amoniu. Oamenii riscă să se îmbolnăvească, bând apă din fântâni

Nici de ajuns, nici bună de băut. Așa a ajuns apa pentru mii de oameni din Dolj, județul în care peste 50 de comune se confruntă cu probleme la rețelele de alimentare cu apă. Cine nu își permite să cumpere apă îmbuteliată bea din fântâni sau cișmele. Însă nici aceste surse nu sunt sigure. 

de Redactia Observator

la 02.08.2023 , 10:11

Comuna Țuglui, Dolj. La cișmelele din sat e coadă. Nu e nici un strop de apă la robinet așa că oamenii vin să își umple bidoanele de aici.

Alimentarea cu apă se face după program

Câte 6 ore pe zi, pe rând, în fiecare sat. Și de parcă asta nu ar fi de ajuns, atunci cand primesc apă, oamenii o pot folosi doar în scop menajer pentru că e plină de amoniu. O problemă care trebuia rezolvată de mai bine de un an şi jumătate, explică primarul. În comună există un proiect pe bani europeni de extindere a rețelei de apă și înființare a unui sistem de filtrare prin osmoză. Lucrările s-au împotmolit.

Vezi și

Totoroață Marin, primar Comuna Țuglui: Contractul trebuia să se termine acum un an şi jumătate, dar cu pandemia s-a prelungit automat şi ne-a încurcat de tot. Preţurile au crescut, dumnealor ne aduc la cunoştinţă şi scris şi trebuie să facem un act adiţional unde staţia de tratare nu mai are preţul pe care îl avea acum 2 ani.

Pe acelaşi subiect

Locuitorii îşi asumă riscul de a bea apă din fântâni

În întreg județul, peste 60 de comune aveau sistemele de alimentare cu apă neautorizate, la ultima raportare a Direcției de Sănătate Publică. Pentru mii de doljeni, avertizările că apa nu e bună pentru consum sunt o obișnuință. Cine nu are bani să cumpere apă îmbuteliată, bea din fântâni sau cișmele, dar îşi asumă riscurile. 

Ștefan Popescu DSP Dolj: Boli infecţioase, boala diareică acută, sub diverse forme gastrită, enterocolită care poate îmbrăca aspect de epidemie hidrică.

Cristina Oprea, reporter Observator: În medie 80 de cazuri de boală diareică acută sunt centralizate săptămânal de DSP. Numai săptămâna trecută 65 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în spital.

Medicii recomandă efectuarea de analize de laborator a apei, celor care consumă din fântâni sau alte surse decât cele autorizate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » Comuna din Dolj care primeşte apă cu porţia, 6 ore pe zi, plină de amoniu. Oamenii riscă să se îmbolnăvească, bând apă din fântâni