Antena Meniu Search
x

Conferință-manifest pe tema legăturii dintre alimentația copilului și creșterea speranței de viață

Jumătate dintre copiii de astăzi riscă să devină obezi, când vor fi adulţi, arată cele mai recente studii. Pentru a trage un semnal de alarmă, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a invitat cei mai buni specialiști în pediatrie şi nutriție la o conferinţă specială. Tema - legătura dintre alimentația copilului și creșterea speranței de viață. 

de Redactia Observator

la 19.09.2021, 10:44

Vezi și

Ultimele studii au evidențiat o legătură directă între educația alimanteară timpurie și calitatea vieții și longevitatea viitorului adult. 

Florin Ioan Bălănică, specialist obezitate infantilă: Dacă discutăm despre un copil, discutăm mai întâi de toate despre o rigoare nutriţională a familiei. Pentru că un copil va repeta milimetric ceea ce vede în familie din punct de vedere nutriţional. 

În cadrul conferinţei organizate de Senatul Științific, specialiștii vor face o analiză a comportamentelor alimentare ale copiilor din România, în fața fenomenului îngrijorător al obezității infantile și al bolilor metabolice cu debut timpuriu. 

Lăcrămioara Frăsineanu, Senatul Științific FDVDR: Vrem ca această conferinţă să fie de fapt un manifest, un apel către părinţi, către medici, către şcoli de a se implica în stoparea acestui fenomen al obezităţii infantile. 

Conferința va fi moderată de Florentina Opris, doctor în nutriție şi ambasador al unui stil de viață sănătos. 

Florentina Opriș, doctor în sport: Aceste obiceiuri de a avea un stil de viaţă echilibrat, cu alimentaţie echilibrată, cu a face mişcare, cu a te gândi să ai parte de recreaţie şi de stare de bine ţin doar de un exerciţiu pe care ar trebui să îl facem în fiecare zi. 

Înscrierea la coferința care va avea loc pe 23 septembrie se realizează prin completarea unui formular pe siteul fundatiadanvoiculescu.ro. Participarea este gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Conferință-manifest pe tema legăturii dintre alimentația copilului și creșterea speranței de viață