Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a demisionat

Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a demisionat, ca urmare scandalului din ultima perioadă, cu presiunile acuzate de judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu.

de Redactia Observator

la 20.06.2018 , 14:00

Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a demisionat Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a demisionat - Hepta

Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a demisionat, ca urmare scandalului din ultima perioadă, cu presiunile acuzate de judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu.

Preşedinţia spune că nu a fost nicio presiune, dar că nu trebuie să existe niciun fel de suspiciune în rândul opiniei publice.

”În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens.

Articolul continuă după reclamă

Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial”, a transmis într-un comunicat Administrație Prezidențială.

Judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu a relatat duminică seară detalii legate de întâlnirea sa cu consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, susţinând că i-a spus acesteia că el l-a votat pe preşedintele Klaus Iohannis, că nu a votat niciodată PSD, dar că nu se poate ca acesta să afirme că decizia CCR este luată în funcţie de ceea ce afirmă coaliţia de guvernare, precizând că menirea Curţii este să apere Constituţia. El a susţinut că a discutat cu colegii săi, care i-au sugerat să iasă public şi să vorbească despre această întâlnire, şi că au luat în calcul să sesizeze chiar în acea zi Comisia de la Veneţia, dar apoi au decis să amâne pentru luni.

Judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu a declarat încă de vineri că a avut o întâlnire cu consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, aceasta spunându-i că fundaţia VeDem Just îi cere preşedintelui să emită un decret de revocare a sa de la CCR.

Lăzăroiu spunea că mandatul său este perfect legal şi că ”se vrea neapărat să se creeze o presiune”. Ulterior, judecătorul CCR a declarat pentru G4Media că Simina Tănăsescu nu i-a cerut să demisioneze şi nici nu s-a simţit presat din partea acesteia.

Administraţia prezidenţială a precizat pentru DCNews că Simina Tănăsescu este în concediu şi s-a întâlnit la Facultatea de Drept cu Petre Lăzăroiu, iar între cei doi a avut loc o discuţie pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just, o discuţie tehnică, între doi profesionişti de drept constituţional, care nu a implicat în niciun fel instituţia Preşedintelui României.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a demisionat