Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şase constănţeni au dat o spargere de aproape 5 milioane de euro în Insulele Canare

Şase constănţeni au fost arestaţi după ce au dat o spargere de aproape 5 milioane de euro la un magazin de bijuterii de lux din Insulele Canare.

de Redactia Observator

la 24.08.2018 , 12:45

Şase constănţeni au dat o spargere de aproape 5 milioane de euro în Insulele Canare Şase constănţeni au dat o spargere de aproape 5 milioane de euro în Insulele Canare

Şase constănţeni au fost arestaţi după ce au dat o spargere de aproape 5 milioane de euro la un magazin de bijuterii de lux din Insulele Canare.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, totul s-a întâmplat în noaptea de 16 spre 17 iunie 2018, într-un magazin situat pe insula Lanzarote ce aparţine de Spania.

Cei şase suspecţi ar fi pătruns în magazin prin acoperiş, iar în interiorul au folosit o tehnică care i-a ajutat să evite timp îndelungat sistemul de alarmă.

Articolul continuă după reclamă

Astfel, ei au reuşit să fure bijuterii din aur (multe dintre ele cu diamante) şi ceasuri de lux, prejudiciul fiinde 4,6 milioane de euro.

Pe acelaşi subiect

"La scurt timp de la comiterea faptei, patru dintre membrii grupării  au fost identificați în Regatul Spaniei, fiind recuperată și o mică parte a prejudiciului", se arată în comunicatul Poliţiei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ceilalţi doi suspecţi s-au întors la Constanţa cu o mare parte din pradă pe care au ascuns-o în şase locaţii de pe raza judeţului.

Pe 5 august, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie români şi spanioli, au efectuat percheziţii în locaţiile în care hoţii au depozitat bijuteriile şi ceasurile de lux.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au descoperit mai multe ceasuri și bijuterii dintre cele furate din insula Lanzarote – Regatul Spaniei.

"De asemenea, au fost ridicate și alte bijuterii  și ceasuri de lux, care au fost identificate de polițiștii spanioli ca fiind furate din alte magazine de lux amplasate în insulele Canare, comise în perioada 2017-2018, în momentul de față stabilindu-se în Regatul Spaniei că aceeași grupare ar fi comis și aceste furturi.

Prejudiciul acestor două din urmă fapte stabilite în sarcina cetățenilor români este de aproximativ 1.000.000 de euro, astfel că prejudiciul total cauzat de grupare în insule este de 5.600.000 de euro", au mai precizat anchetatorii.

Cei doi suspecţi găsiţi la Constanţa au fost arestaţi în baza unor mandate europene şi vor fi extrădaţi către autorităţile spaniole.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Şase constănţeni au dat o spargere de aproape 5 milioane de euro în Insulele Canare