Antena Meniu Search
x

Video Contrabanda cu Ozempic a reţelei din Capitală. Pastilele pentru diabet erau vândute în toată ţara ca metodă de slăbit

O întreagă reţea de trafic cu medicamente este în atenţia autorităţilor. O asistentă este suspectată că ar fi falsificat sute de reţete pentru a obţine medicamente decontate pentru pacienţii cu diabet, pe care le-ar fi vândut apoi la negru, ca pastile pentru slăbit. Este vorba despre deja celebrul Ozempic. Asistenta ar fi faslificat sute de reţete cu ajutorul a patru medici. 13 persoane au fost reţinute în acest caz.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 30.05.2024 , 13:53

Este vorba Ozempic, medicamente care în ţara noastră au indicaţie doar pentru diabet şi sunt decontate 100% de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. O asistentă de 32 de ani, angajata unei clinici private din Capitală, care împreună cu partenerul ei de viaţă care era şi administratorul acestei clinici, s-ar fi folosit de parafele unor medici angajaţi ai acestei clinici pentru a prescrie medicamente destinate pacienţilor cu diabet în fals.

Medicamentele erau comercializate şi pe reţelele sociale

Vorbim despre medici care nu aveau competenţă să prescrie astfel de medicamente, medici de familie sau ginecologi şi se foloseau de numele unor pacienţi care erau deja în baza de date. Aceste reţete erau eliberate în peste 140 de farmacii din Bucureşti şi Ilfov, tot prin intermediul unor complici, iar mai apoi erau vândute oamenilor care aveau nevoie dar nu aveau indicaţie de diabet. În toată ţara vorbim de vânzare pe reţele sociale şi au ajuns în mai multe judeţe.

Vezi și

Au fost făcute ieri peste 20 de percheziţii la domiciile celor inculpaţi şi la adresele din farmacie şi clinici private. Vorbim de 13 reţineri, 8 farmacişti, dar şi cei care au iniţiat această reţea infracţională vor fi prezentaţi astăzi cu propunere de arestare preventivă. Activitatea infracţională s-a încheiat în ianuarie  în urma unui control făcut de CNAS în urma unei sesizări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Contrabanda cu Ozempic a reţelei din Capitală. Pastilele pentru diabet erau vândute în toată ţara ca metodă de slăbit