Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Contractul pentru construirea metroului la Cluj-Napoca, amânat cu o lună. O firmă concurentă reclamă licitația, mai scumpă cu un miliard de lei

Boc nu are noroc! Semnarea contractului de nouă miliarde de lei pentru construirea metroului la Cluj-Napoca se amână cu cel puţin o lună.

De Alex Prunean la 13.03.2023, 19:57
Vezi și

O companie din Turcia contestă licitaţia câştigată de altă firmă turcească pentru proiectarea şi realizarea magistralei. Reclamanta susţine că oferta ei era cu aproape un miliard de lei mai ieftină. Termenul pentru construirea primei linii de metrou din afara Bucureştiului este de opt ani. 

O firmă din Turcia va construi metroul de la Cluj

O firmă din Turcia a câştigat licitaţia pentru metroul din Cluj. După expirarea perioadei de contestații și semnarea contractului se va putea trece la proiectarea și execuția lucrărilor. Constructorul are la dispoziţie 96 de luni pentru a termina proiectul, a anunţat primarul Emil Boc.

Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. - Arcada Company S.A a fost desemnată câștigătoarea licitației deschise având ca obiect „Proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”.

Printre proiectele realizate de către compania câştigătoare se număra proiectarea şi construirea unei linii de metrou la Varşovia, dar şi linia de metrou din Dubai pentru Expo 2020, potrivit site-ului constructorului. Metroul din Cluj ar urma să aibă 19 staţii, 5 în Floreşti şi restul în Cluj-Napoca. Trenurile vor circula odată la 90 de secunde şi vor avea capacitatea să transporte 165.000 pasageri zilnic.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Contractul pentru construirea metroului la Cluj-Napoca, amânat cu o lună. O firmă concurentă reclamă licitația, mai scumpă cu un miliard de lei