Antena Meniu Search
x

Controale în cluburile din toată ţara! Pompierii au închis un local şi au dat amenzi de 200.000 de lei într-o singură noapte

Amenzi de peste 200.000 de lei au fost date de pompieri doar sâmbătă noaptea în urma controalelor făcute în cluburi şi discoteci din întreaga ţară, iar un local din Brăneşti, judeţul Gorj, a fost închis.

Amenzi de peste 200.000 de lei au fost date de pompieri doar sâmbătă noaptea în urma controalelor făcute în cluburi şi discoteci din întreaga ţară, iar un local din Brăneşti, judeţul Gorj, a fost închis.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) precizează că, din dispoziţia ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, în cursul nopţii, pompierii alături de reprezentanţi ai structurilor MAI, constituiţi în echipe mixte, au făcut controale şi verificări la imobilele în care se desfăşoară activităţi cu public numeros.

Astfel, în cursul nopţii au fost făcute 162 controale la cluburi şi discoteci, fiind date 118 amenzi, în cuantum de 203.000 lei, pentru nerespectarea reglementărilor ce ţin de apărarea împotriva incendiilor, relatează News.ro.

Principalele aspecte urmărite au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucţionarea căilor de evacuare, instructajul angajaţilor, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi existenţa planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Pe acelaşi subiect

IGSU precizează că a fost depistat un caz de încălcare gravă a cerinţei de securitate la incendiu, la un operator economic din comuna Brăneşti, judeţul Gorj. Inspectorii din teren au constatat faptul că a fost depăşit numărul maxim de clienţi cu mai mult de 10% din valoarea de referinţă, fapt ce a impus, conform prevederilor legale în vigoare (HG nr. 915/2015), oprirea funcţionării acestuia.

Totodată, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 171 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

De asemenea, din ordinul ministrului afacerilor interne, în perioada următoare activităţile preventive vor fi intensificate, astfel încât siguranţa celor care frecventează astfel de localuri să fie asigurată, iar obligaţiile legale ale beneficiarilor să fie respectate, precizează IGSU.

Ultima acţiune preventivă de amploare, derulată la nivel naţional, care a vizat imobilele în care funcţionează cluburi şi discoteci, a avut loc în perioada 11-12 noiembrie 2016. În cele două zile au fost controlaţi 448 operatori economici, fiind aplicate 405 amenzi, în cuantum de peste 788.000 lei, iar două localuri din municipiul Braşov au fost închise din cauza depăşirii numărului maxim de utilizatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Controale în cluburile din toată ţara! Pompierii au închis un local şi au dat amenzi de 200.000 de lei într-o singură noapte