Meniu
Search
x

Contul oficial de Facebook al lui Traian Berbeceanu a fost spart de hackeri. Fostul prefect al Capitalei anunţă că dă în judecată compania

Pagina oficială de Facebook a lui Traian Berbeceanu a fost spartă de hackeri. Fostul prefect al municipiului Bucureşti şi fostul şef al BCCO a anunţat că va în judecată Facebook.

De Redactia Observator la 15.09.2021, 22:05

Traian Berbeceanu a transmis un mesaj prin intermediul paginii sale vechi că a făcut mai multe solicitări către Facebook pentru a închide pagina piratată, dar acestea au rămas fără răspuns. De asemenea, Berbeceanu mai spune că nu a primit nicio notificare din partea Facebook că ar fi victima unui atac cibernetic, deşi avea un cont asigurat pe mai multe nivele.

Pe pagina piratată apar acum diverse clipuri video cu animale, plantarea unor copaci sau cu trenuri din Japonia. Berbeceanu a mai precizat că actualii "titulari" ai contului său sunt persoane din Bangladesh sau Costa Rica.

"Din data de 17 august 2021 pagina oficială „Traian Berbeceanu – persoană publică” a fost „spartă”. Am fost schimbat din administrator, a fost înlocuită adresa de e-mail pe care o foloseam şi de la acea dată figurează administrată succesiv de persoane necunoscute mie din toate colţurile lumii, inclusiv din Bangladesh şi Costa Rica. Deşi aveam pagina protejată prin „actualizare cu 2 factori” şi deci asumată cu copia actului de identitate, Facebook nu m-a notificat nici pe telefon, nici prin e-mail.

Am postat mai multe notificări pe pagina, de pe contul personal, în care avertizam persoanele care urmăresc pagina, cu privirea la faptul că postările care apar nu îmi aparţin şi drept urmare mi-a fost blocat accesul pe pagină. Evident am sesizat de mai multe ori Facebook, am solicitat sprijin în recuperarea paginii, am solicitat să fie blocate orice postări sau acţiuni făcute pe pagina sau în numele paginii, demersurile mele au rămas fără niciun efect şi evident nu am primit niciun răspuns. În perioada următoare voi solicita instanţei de judecată să oblige Facebook să închidă pagina, fiind vorba despre „furt de identitate” şi „furt de proprietate intelectuală” , însă, până atunci rămân recunoscător tuturor celor care mă ajută să raportăm pagina. Dacă suntem mai mulţi, probabil că angajaţii lui „Ţuchi” devin interesaţi şi activi", a fost mesajul postat de Traian Berbeceanu pe vechea sa pagină de Facebook.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Contul oficial de Facebook al lui Traian Berbeceanu a fost spart de hackeri. Fostul prefect al Capitalei anunţă că dă în judecată compania

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman