Antena Meniu Search
x

Mărturia unuia dintre zecile de copii români, abandonaţi prin aeroporturi de organizatorul unei tabere (Video)

150 de copii olimpici români au fost abandonaţi în aeroport de reprezentanţii unui ONG care a organizat două tabere, una în Statele Unite ale Americii, iar cealaltă în Japonia. Însă, situaţia a luat o întorsătură neaşteptate şi în mai multe rânduri copiii au fost nevoiţi să se rescurce singuri.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 26.06.2019, 23:37

Mărturia unuia dintre zecile de copii olimpici români, abandonaţi prin aeroporturi de organizatorul unei tabere (Video) Vezi și

150 de copii olimpici români au fost abandonaţi în aeroport de reprezentanţii unui ONG care a organizat două tabere, una în Statele Unite ale Americii, iar cealaltă în Japonia. Însă, situaţia a luat o întorsătură neaşteptate şi în mai multe rânduri copiii au fost nevoiţi să se rescurce singuri.

Organizatorul taberelor a dispărut subit şi se pare că nimeni nu mai ştie nimic de el. Părinţii încearcă acum să-şi aducă copiii acasă, care au petrecut momente de coşmar în loc să se distreze.

150 de copii olimpici români abandonaţi prin aeroporturi de organizatorul unei tabere

Copiii povestesc momentele groaznice petrecute în aşa zisa tabără, adolescenţii fiind nevoiţi să se descurce singuri din toate punctele de vedere. Unii dintre ei au avut bani de avion să se întoarcă singuri acasă, alţii au rămas pe aeroporturi, în aşteptarea unui ajutor.

Chiar şi la ora publicării acestui articol zeci de copii stăteau înghesuiţi în adăposturile de urgenţă ale aeroportului din Tokyo. Alţii sunt în aceeaşi situaţie în Osaka, Doha, Milano sau Viena.

"Am optat pentru o tabără între 18 - 25 iunie, 26 iunie, mai exact, în Statele Unite. Am avut un program de tabără, am avut un contract, au plecat copiii în New York. Noi ştiam că ei vor pleca în New York cu escală la Milano. S-a transformat escala la Milano într-o noapte de şedere la Milano. Au aterizat în Maltese, la Milano şi au plecat singuri, neînsoţiţi de niciun adult, în centu, la Milano şi de acolo, cu un metrou, până la nu ştiu ce hotel. Repet, singuri! Au fost 70 de copii în tabără, însoţiţi de o singură doamnă, soţia unui domn Ghinoiu, fondatorul fundaţiei care a organizat tabăra. În prima zi, copiii au fost lăsaţi singuri din Maltese până în Milano, la hotel, au fost lăsaţi mai mulţi singuri, au ajuns la 12 noaptea, unu noaptea. În ultima zi, o fetiţă a fost, efectiv, abandonată la hotel. Pentru că ei au avut un shuttle bus de la hotel, ea a întârziat 30 de minute, a fost lăsată la hotel. A trebuit să o recupereze unul dintre copii, al meu, întâmplător, care are tot 15 ani. A recuperat-o pe fetiţă din hotel. Domnul Ghinoiu era într-o tabără în Japonia. A dispărut, nu mai ştie nimeni nimic de el. Un grup de copii este în Japonia, deja s-au adresat poliţiei din Japonia, nu ştiu în ce oraş, cred că în Tokyo. Alt grup de copii, în clipa asta, sunt pe un aeroport din Doha. Au avut un zbor, escala a doua şi de a doua n-au mai avut bilete", povesteşte şi tatăl unui copil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Mărturia unuia dintre zecile de copii români, abandonaţi prin aeroporturi de organizatorul unei tabere (Video)