Antena Meniu Search
x

Video Copiii din Hunedoara, pregătiri pentru 8 martie din mijlocul naturii: Socializează şi stau cât mai departe de gadgeturi şi TV

Într-un sătuc de la poalele Apusenilor câţiva copii învaţă zilele acestea cum să meşterească cadouri pentru mamele lor cu prilejul zilei de 8 Martie. S-au detaşat pentru o zi de confortul oraşelor şi de tehnologie şi au păşit în lumea minunată a aşezărilor din inima naturii. Pentru mulţi dintre ei este prima dată când cutreieră prin păduri după flori. 

de Laura Oană

la 06.03.2023, 07:37

Vezi și

Maria este profesoară de psihopedagogie la un liceu din zonă. Ştie foarte bine câtă nevoie au copiii de socializare, dar si de interacţiune cu natura. Este motivul pentru care organizează tot felul de ateliere pentru micuţi, în casa părintească din satul hunedorean Balşa. La începutul primăverii s-a gândit să îi ajute să meşterească un cadou pentru Ziua Mamei.

Pregătiri pentru 8 martie din mijlocul naturii

Maria Buda - organizator atelier: Ideea, recunosc că nu îmi aparţine, şi a venit ca o cerere din partea mămicilor care îşi doresc foarte mult pentru copii lor să petreacă timpul altfel, decât pe gadgeturi şi în faţa televizorului. aici se bucură de natură, îşi însuşesc multe abilităţi practice.

După o drumeţie prin pădure, copii s-au întors cu multe materiale pe care le-au folosit mai apoi să creeze decoraţiunile. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Facem un coşuleţ din lemn de alun, cum se făceau mai demult casele din zonă.

Fetiţă: Aici am găsit o piatră în formă de inimioară pe care am colorat-o roşie. 

Copil: Aici avem nişte flori. Aici e o ciupercuţă din câte văd. Şi aici este o inimă pe care scrie „Te iubesc!“ 

Părinţii sunt cei mai încântaţi de noile aptitudini dobândite de copii în urma atelierului. 

Mamă: Copiilor le place foarte mult să socializeze între ei, le place foarte mult ceea Maria face cu ei şi e foarte frumos. 

Fiecare copil a plecat acasă cu un coşuleţ cu flori, frumos decorat, ca să-şi impresioneze mamele de 8 Martie.

La mulţi ani tuturor mamelor!  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Copiii din Hunedoara, pregătiri pentru 8 martie din mijlocul naturii: Socializează şi stau cât mai departe de gadgeturi şi TV