Antena Meniu Search
x

Copiii din Sibiu care au avut coronavirus trec pe la medic înainte de reînceperea şcolii

Şcoala începe cu o vizită la cabinetul medical. Cel puţin, în Sibiu. Specialiştii de aici au decis să demareze un program de consultaţii, în special pentru copiii care au avut COVID. Medicii atrag atenţia că şi pacienţii foarte tineri pot rămâne cu sechele în urma infecţiei.

de Redactia Observator

la 22.01.2021, 09:08

Vezi și
  • Circa 20% dintre copiii care au avut coronavirus riscă să rămână cu modificări la nivel pulmonar.

Maria este în clasa a opta. Vrea să revină la şcoală pentru că o aşteaptă un examen greu. Consideră că dacă sunt respectate măsurile sanitare, totul va fi bine. 

Maria, elevă: Deja suntem de prea mult timp în online. Sunt a opta şi sunt mulţi copii care au nevoie să meargă la şcoală ca să înţeleagă mai bine lecţiile, e mai bine la şcoală. 

Revenirea în bănci este un subiect amplu discutat şi în rândul părinţilor. Părerile sunt împărţite. Unii se tem să-şi trimită copiii la şcoală, în vreme ce alţii spun că învăţământul online nu este prea benefic pentru elevi. 

20% dintre copiii care au avut coronavirus riscă să rămână cu modificări la nivel pulmonar

Chiar dacă numărul cazurilor de covid-19 depistate în rândul copiilor este mic, iar aceştia, în general, nu dezvoltă forme severe de boală, medicii atrag atenţia că şi ei riscă să rămână cu plămânii afectaţi. Tocmai de aceea, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu a fost demarat un program de consultaţii pentru copii. 

Iulia Simina, medic pneumolog: Dorim să depistăm precoce sechelele care pot să apară. Au fost câteva studii, făcute pe copii asimptomatici, care au demonstrat, de fapt, că aproximativ 20% prezentau modificări la nivel pulmonar.

Medicii mai spun că cei mici pot manifesta simptome uşor de trecut cu vederea. Tocmai din acest motiv îi sfătuiesc pe părinţi să fie atenţi la orice semn, cum ar fi obosela în exces, transpiraţiile abundente sau lipsa chefului de joacă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Copiii din Sibiu care au avut coronavirus trec pe la medic înainte de reînceperea şcolii