Antena Meniu Search
x

Copiii ucraineni, refugiați în Buzău, au uitat de război pentru câteva ore. Cei mici s-au jucat cu maşinuţe şi roboţi la muzeu

Zi magică pentru zeci de copii ucraineni, refugiaţi în Buzău. Preţ de câteva ore au uitat de război şi s-au jucat cu maşinuţe şi roboţi. Totul a fost posibil cu ajutorul reprezentanţilor Muzeului Judeţean Buzău, care i-au primit în atelierul tehnic. Emoţia copiilor a fost şi mai intensă în momentul în care au fost lăsaţi să ia parte la experimente ştiinţifice. 

de Redactia Observator

la 20.03.2022, 13:23

Vezi și

Distracţia a început la atelierul de invenţii. Atât cei mici cât şi cei mari au simţit pe pielea lor efectul electricităţii statice. 

Organizatorii au avut o serie de surprize pregătite pentru cei mici. Jocuri virtuale, roboţi inteligenţi şi experimente fizice. Atenţia copiilor a fost captată şi de o mănuşă inteligentă, folosită pentru controlarea unei maşinuţe. 

Şi cei mari s-au relaxat alături de copiii lor. Preţ de câteva ore au putut să uite de războiul care a avut un impact dramatic asupra lor. Plini de recunoştinţă, nu au ezitat să transmită şi un mesaj românilor. 

Ana Tracenko, refugiată Odessa: Mereu suntem întrebaţi dacă avem nevoie de ceva. Vă mulţumim mult. Toţi sunteţi oameni buni şi foarte amabili. Această expoziţie organizată pentru copiii noştri este foarte interesantă. 

Pe acelaşi subiect

Împreună cu părinţii sau bunicii, copiii ucraineni sunt găzduiţi de o săptămână în Staţiunea Sărata Monteoru. Cu ajutorul autorităţilor, reprezentanţii Muzeului Judeţean Buzău au reuşit să le mai aline din suferinţă. 

Daniel Costache, directorul Muzeului Judetean Buzău: Noi suntem o instituţie care avem obiceiul de a ne implica în acţiuni cu caracter social. Practic le oferim un moment ludic dar şi educaţional în tot acest context tumultos. 

Copiii refugiaţi se vor distra şi săptamâna următoare. Muzeul Chihlimbarului de la Colţi îşi va deschide gratuit pentru ei porţile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Copiii ucraineni, refugiați în Buzău, au uitat de război pentru câteva ore. Cei mici s-au jucat cu maşinuţe şi roboţi la muzeu