Antena Meniu Search
x

Căutări disperate pentru copilul de 5 ani dispărut sub ape, într-un râu din Făgăraş

De 24 de ore, poliţişti, pompieri şi scafandri din trei judeţe caută un copil de 5 ani dispărut în apele unui râu din judeţul Braşov

Vezi și

De 24 de ore, poliţişti, pompieri şi scafandri din trei judeţe caută un copil de 5 ani dispărut în apele unui râu din judeţul Braşov. Băiatul s-a dezechilibrat sub ochii tatălui şi ai fraţilor, în timp ce încercau să traverseze apa cu o căruţă. Este o operaţiune dificilă, pentru că râul este învolburat.

Au fost si sunt încă ore critice. Operaţiunea de salvare a început în zori şi va lua sfârşit doar la lăsarea întunericului. Aproape 20 de pompieri şi scafandri îl caută pe copil pe tot cursul râului Berivoi. Iar o altă echipă cu o barcă aşteaptă la revărsarea în Olt. 

Acasă, un tată şi cinci fraţi aşteaptă o veste de la salvatori. Drama familiei e cunoscută în sat. Bărbatul este invalid şi i-a crescut singur pe cei mici, într-o cocioabă fără utilităţi. O boală incurabilă le-a ucis mama. Ieri, mergeau să culeagă iarbă. Tatăl a vrut să traverseze râul cu căruţa, dar nu a mai putut să înainteze. 

Racoţea Cornel, tatăl copilului: "Eram în mijlocul apei. Am vrut să mă întorc şi când am dat înapoi. L-am văzut, că mi-a trântit şi calul, şi căruţa şi l-o luat apa cu totul."

Toţi, în afară de copilul de cinci ani, au reuşit să ajungă pe mal. 

Gina Maricel, adjunct inspector sef IPJ Braşov: "Am extins căutările, am format trei echipaje de căutare-salvare, avem două echipaje de scafandrii de la Mureş Şi Covasna. Având în vedere că cursul este foarte rapid şi debitul mărit, se acţionează cu scafandrii doar pe palparea fundului pârului Berevoi."

Salvatorii spun că vor continua căutările şi zilele următoare. Primele 48 de ore de la dispariţie sunt cele mai importante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Căutări disperate pentru copilul de 5 ani dispărut sub ape, într-un râu din Făgăraş